Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Hoppas allt är bra med er!

Ännu ett läsår har passerat och det är snart dags för alla elever att få sommarlov. Det har varit en intensiv slutspurt med allt som ska hinnas med, både vad gäller skolarbete men även trevligheter i form utav planering av Lärarmiddag för 9:orna, fotbollsmatch mot eleverna och olika gruppstärkande årskursaktiviteter. För mig personligen innebär det även den sista avslutningen i Landskrona, naturligtvis vemodigt men jag ser tillbaka på tiden med glädje och stolthet.

Tack för denna tid

För 6 år sedan började jag som rektor på Kunskapsskolan Landskrona. När jag ser tillbaka på dessa år så gör jag det med glädje och jag känner en stolthet över det vi, medarbetare, elever och föräldrar, tillsammans har åstadkommit. Skolan har ökat i popularitet och antalet elever på skolan har ökat från 200 till 360. Vi har byggt ut nya fina lokaler både till mellanstadiet, men även nya Arenor och NO-sal.

Skolan är nu en populär skola, vilket vi märker i välbesökta informationsmöten, samt att det talas om oss som en skola med tydlighet och ordning och reda, samtidigt som vi har en värme mellan elever och medarbetare. Just det relationella är viktigt! Om eleverna känner att de blir sedda och att vi bryr oss, så kommer de också lära sig bättre.

Ända sedan jag klev in genom dörrarna har jag känt mig välkommen! Nu vill jag att den nya rektorn Mattias Svensson får samma mottagande! Jag är övertygad om att Mattias tillsammans med resten av medarbetarna, eleverna och ni föräldrar kommer kunna lyfta skolan ännu mer. Jag kommer följa skolans utveckling och fungera som bollplank till Mattias, allt för att övergången ska bli så smidig som möjlig.

Tack för denna tid!

Avslutningen och starten av höstterminen
På onsdag 15 juni är det avslutning på skolan. Det är lite olika tider beroende på årskurs, men här har handledarna all information om ni missat det. Sen väntar ett långt härligt sommarlov för eleverna och vi börjar sedan höstterminen under vecka 33. Tisdagen den 16 och onsdagen den 17 augusti är det utvecklingssamtal och sedan börjar alla elever skolan torsdagen den 18 aug. På vår hemsida finns även information om nationella prov och en länk till nästa läsårs provdatum. Tänk på att planera era semestrar så att ni är hemma till skolstart. Att som elev missa upptakten av en termin leder lätt till att man kommer efter och får svårare att komma in i kompisgänget. Eleverna går i skola 178 skoldagar på ett år och är alltså lediga 187 dagar. Det finns således gott om dagar att resa på så att man inte missar skolan!

Med det sagt så återstår det bara för oss alla att ladda batterierna inför en avslutningsvecka som innehåller Lärarmiddag, utflykter och avslutning. Intensivt, men samtidigt oerhört inspirerande att se glädjen hos alla eleverna!

Ha en underbar sommar! Vi hoppas på mycket sol, många glassar och sist men inte minst: Att bara ta det lugnt och umgås med kompisar och familj.

Med vänlig hälsning,
Per Algback