Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Mattias Svensson berättar om händelser på skolan.

Augusti 2022

Hej!

Ny rektor
Jag inleder nu mitt sjätte år som skolledare med att ta över rektorskapet efter Per Algback som nu kommer att fungera som min mentor. Senast kommer jag från Maria Parkskolan i Helsingborg, men har tidigare varit lärare runt om i Skåne. Bland annat har jag jobbat på Seminarieskolan i Landskrona. Där jag hade ett försteläraruppdrag med inriktning svenska som andraspråk och särskild undervisning. Jag brinner starkt för alla elevers rätt att lyckas i skolan. Därför har jag nu sökt mig till Kunskapsskolan som vilar på en gedigen idé om att ge en individuellt utformad undervisning till varje elev med fokus på relationsskapande. Det är ett nytt koncept för mig, men jag har gjort läxan noga och ser fram emot att i skarpt läge få se hur det fungerar i elevernas skolvardag.

Extra musik på schemat
En hemlig dröm som jag närt sedan tidig barndom är att få jobba i en skola som arbetar extra med musik. Det var inget som ens yppades under rekryteringsprocessen och jag visste inget förrän jag stod på skolan i augusti. Men såklart slog mitt hjärta några volter extra när jag insåg att det redan var beslutat och förutsättningarna med positioner på schemat var klart. Ett språk som ger väldigt demokratiska förutsättningar och tränar färdigheter i samarbete som är oslagbart bra. Detta har jag erfarit under mina år i grundsärskola och resursskolor där jag undervisat i musik och drama. Det jag nu hoppas på är att det ska falla väl ut, och att eleverna ska få utforska musik på ett lekfullt sätt tillsammans med musiklärare Dario Kumerle som också är ny för Kunskapsskolan denna termin.

Ny personal
Vi hälsar också både bekanta och nya lärare till skolan. Den redan starka laguppställningen förstärks med Elmir Avdic i idrott och hälsa, Ida Corneliusson i bild och handledare för 4:2, Staffan Norrbacka, speciallärare, Olga Madsen (kommer i november), specialpedagog och Kevin Johannesson, vikarierande speciallärare, Joan Cornejo, lärare i spanska och Pascale Durand, lärare i franska.

Slutligen
Ska ni veta hur glad och nöjd jag är att få arbeta med dessa skickliga lärare och denna stora skara underbara elever som jag hunnit hälsa på lite sporadiskt under dessa dagar av utvecklingssamtal och uppstart. Nu kör vi!

Med vänlig hälsning,
Mattias Svensson
Rektor Kunskapsskolan Landskrona

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.