Ansök
Om oss

Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Linköping

Rektor Henrik Svärd berättar om händelser på skolan.

April 2019

Hej!

“Det som inte blir gjort innan påsk blir inte av”, en gammal skröna i skolvärlden som vi återigen ska bevisa inte stämmer. Nu är vi verkligen inne på upploppet av läsåret. Innan påsk gjorde alla ämneslärare och handledare en stor sammanställning över varje enskild elevs resultat fram tills nu. Handledarna har kontaktat hemmet i de fall vi har gjort bedömningen att det är nödvändigt och en betygsvarning har gått hem. Titta i ditt barns terminsplanering för att se hur ditt barn ligger till och följ upp resultaten i EDS. Nu hjälps vi åt för att terminen ska bli framgångsrik och för att ditt barn ska nå sina mål. Det är tillsammans vi kan göra störst skillnad!

Extra mattepass
Jag vill lyfta de extra passen vi erbjuder våra elever i matematik. Varje tisdag och torsdag mellan klockan 14.00 och 15.00 har eleverna möjlighet att få extra stöd av lärare i matematik.

Ny matleverantör
Jag vill återigen påminna om att vi kommer att ha en ny matleverantör från och med den 20:e maj. Kunskapsskolan har centralt upphandlat en ny leverantör som heter Närda. Närda är specialiserade på en särskild teknik, sous-vide, som innebär att maten värms på plats i skolan lite i taget för att serveras direkt. Tekniken innebär att näringsämnen och smakämnen bevaras samtidigt som matsvinnet minskar och de sammanlagda mattransporterna till och från Kunskapsskolans grund- och gymnasieskolor blir färre. Vår nya leverantör använder bara kött och fågel från svenska producenter och spårbarheten är mycket god. Specialkost tillagas separat. Det kommer alltid att serveras två rätter, varav en vegetarisk, och det kommer också att finnas en fräsch salladsbar. Vi kommer att ha matråd och regelbundet följa upp vad eleverna tycker. Ambitionen är förstås att eleverna ska tycka att maten är bra, att de ska äta sig mätta och få energi för hela skoldagen.

Skolavslutning
Vi siktar på att vi har en liknande skolavslutning som tidigare år, att vi samlas ute i det fina vädret på vår skolgård. Vi räknar med att vi har avslutning 09.00-11.00 varav vårdnadshavare kan ta del av avslutningen 10.00-11.00 ute på skolgården. Vid dåligt väder kommer vi att vara i vår gymnastiksal där vi erbjuder vårdnadshavare i åk 9 att närvara.

Henrik Svärd rektor
Kunskapsskolan Linköping
0733-146590
henrik.svard@kunskapsskolan.se

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.