Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Linköping

Rektor Henrik Svärd berättar om händelser på skolan.

Juni 2019

Nu är sommarlovet alldeles strax här! Sommarvärmen har väl inte riktigt kommit till oss men nu är det snart dags att få njuta av sommaren utan att tänka på skola och skolarbete för våra elever. Medarbetarna på skolan kommer att arbeta ett par veckor till innan vi går på semester. Under den här tiden kommer vi att arbeta med att utvärdera läsåret som varit samt sätta upp mål och strategier för hur vi ska arbeta under läsåret 19/20.

Skolavslutningen
Skolavslutningen har vi traditionsenligt på vår skolgård och självklart med eleverna i fokus. Vi kommer att dela ut stipendier till elever som på olika sätt har utmärkt sig inom våra olika ämnen samt till de elever som varit en förebild för andra genom att alltid stå upp för den enskilde. Skolavslutningen på skolgården är onsdagen den 12/6 klockan 10.00-11.00. Eleverna börjar klockan 09.00 den här dagen.

Våra elever i årskurs 9 avslutar sin tid hos oss med en middag tillsammans med våra lärare. Middagen är på tisdagen den 11/6 med start klockan 18.00. Mer information får eleverna från sina basgruppshandledare.

Den nya skolmaten
Sedan i måndags har vi nu en ny matleverantör, Närda. Eleverna har tagit emot den med idel lovord och det är fantastiskt roligt att det faller så väl ut. Jag vill dock påminna alla elever som äter specialkost om att verkligen läsa noga på menyerna så att de äter rätt mat. Som alltid när det kommer något nytt så blir det en ändring av rutinerna, så även i detta fall. Om en elev är det minsta osäker så måste man fråga kökspersonalen så att det blir rätt. Till nästa termin kommer alla elever med behov av specialkost behöva lämna in ett läkarintyg.

Enkäter
I årets enkätresultat kan vi se stabila värden i linje med föregående år. Vi kan se att eleverna känner sig trygga och att de trivs i skolan i samma utsträckning som tidigare. Eleverna är mindre nöjda med användandet av loggboken vilket jag tolkar som ett resultat av övergången från en analog bok till en digital. Jag tror att vi kommer att se en positiv förändring över tid. Eleverna är generellt nöjda med sina handledare som pushar dem i sina studier. Vi har bra nöjdhetssiffror inom alla områden men givetvis kommer det att krävas ett hårt arbete för att bibehålla den här känslan hos våra elever.

Skolstart
Våra nya elever börjar terminen den 15/8 klockan 09.00 och övriga elever gör sin första dag den 16/8 med start 09.00. Vad det gäller utvecklingssamtalen kommer de ligga lite senare kommande läsår och ni kommer att få tider för dem under början av augusti.

Jag önskar er alla en riktigt skön sommar!
Henrik Svärd
Kunskapsskolan Linköping