Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Linköping

Rektor Henrik Svärd berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Välkommen till läsåret 2020/2021!
Nu är det snart dags att starta upp ett nytt läsår. Jag hoppas att ni alla har vilat upp er och laddat upp med ny energi för att ta sig an nya utmaningar under läsåret som kommer. På skolan arbetar vi för fullt med att förbereda inför terminen. Som vanligt tar vi emot cirka 50 nya elever i samband med terminsstarten. För att skolstarten ska bli så bra som möjligt kommer här lite information.

Skolstart läsår 2020/2021
Skolstart för våra nya elever är tisdagen den 18/8 klockan 09.00 till 13.00. Vi träffas ute på skolgården.

Skolstart för alla elever är onsdagen den 19/8 klockan 09.00-13.00. Vi träffas ute på skolgården.

Lunch serveras första dagen.

Välkomstmöten, utvecklingssamtal och föräldramöten
Covid-19 är något som vi måste förhålla oss till även den här terminen. Vi följer nuvarande restriktioner, där elever och medarbetare får stanna hemma vid mildare sjukdomssymtom samt att vi hjälps åt att påminna våra elever och medarbetare om att hålla god handhygien under dagen. Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer har Kunskapsskolans centrala krisgrupp fattat beslut om att alla utvecklingssamtal och välkomstsamtal med föräldrar sker på distans, via Google-Meet. Vårdnadshavare till nya elever kommer att bli kontaktade via telefon av handledaren så då får ni möjlighet att ställa eventuella frågor. Utvecklingssamtalen som är inplanerade under början av terminen kommer att erbjudas via videolänk. Ytterligare information om utvecklingssamtalen kommer framöver. Om ni av någon anledning inte har möjlighet att delta i ett digitalt utvecklingssamtal ber jag er kontakta ert barns handledare och hitta en annan lösning. Även höstens kommande föräldramöten och föräldrautbildningar kommer att hållas på distans. Mer information om när och hur kommer framöver

Kontaktuppgifter till all personal finner du på vår hemsida, kunskapsskolan.se/linkoping. Lärarna når du via mejl. Ni kan givetvis alltid ringa till mig eller till vår koordinator Ulrika. Numren finner du längst ned i brevet.

Skolbusskort
Elever som är berättigade skolbusskort kommer att få dem av sin handledare under första skoldagen. Förlorade eller trasiga kort ersätts mot en kostnad av 30 kronor.

Kalendarium för läsår 2020/2021
Läsårstider finner du på skolans hemsida, kunskapsskolan.se/linkoping.

Välkommen till ett nytt läsår! Nu kör vi!

Henrik Svärd, rektor.
Kunskapsskolan Linköping