Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Linköping

Rektor Henrik Svärd berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev november 2020

Nu är halva höstterminen förbi och det är redan november. Vi lämnar höstlovet bakom oss och vi är inne på upploppet. På höstlovet, precis som övriga lov, erbjöd vi lovskola för de elever som var i behov av extra tid i framförallt matematik, svenska och engelska. Ämneslagen har gjort avstämningar och eventuella avvikelser har registrerats i EDS. Elever som ännu inte ligger i fas har fortfarande möjlighet att komma ikapp och komma i fas med sina mål. Eventuella betygsvarningar finns registrerade i EDS där det även finns beskrivet vad eleven ska göra för att komma i fas. Eleverna är i full gång och vi alla, elever och medarbetare, arbetar för att eleverna ska nå sina satta betygsmål.

Informationsmöten för nya elever
Precis som vanligt kommer vi under hösten att genomföra aktiviteter som riktar sig till elever och vårdnadshavare som ännu inte börjat på Kunskapsskolan. Dessa aktiviteter kommer att ske digitalt och information kommer att finnas på vår hemsida, kunskapsskolan.se/linkoping.

Sprid gärna den här informationen till någon du känner som kan vara intresserad av Kunskapsskolan .

Skärpta riktlinjer för att bekämpa smittspridning
Under slutet av vecka 44 införde Folkhälsomyndigheten skärpta allmänna råd för ytterligare tre regioner, däribland Östergötland. De skärpta allmänna råden gäller till och med den 19 november. Det är viktiga rekommendationer för alla i regionen, men för grundskolan gäller i princip samma rutiner som tidigare. Vi ska fortsätta ha skolorna öppna och både elever och medarbetare förväntas vara på plats, så länge man är frisk och symtomfri. Det kan tyckas upprepande, men vi vill åter poängtera vikten av att hålla distansen så gott det går, sköta handhygienen och att låta era barn stanna hemma, även vid lindriga symtom. Om du som vårdnadshavare är orolig för att ditt barn kan halka efter i skolarbetet på grund av sjukfrånvaro så kontaktar du ditt barns personliga handledare. Vi kommer också att bli än mer restriktiva gällande externa besökare på skolan, vilket tyvärr även gäller er föräldrar.

Läxhjälp
Måndag 14.00 - 15.30 erbjuder vi läxhjälp för alla skolans elever. Eleverna väljer själva vilket ämne de vill arbeta med och hur länge de vill stanna. Uppmana gärna ditt barn att stanna för att göra klart uppgifter så att de inte hamnar efter i sin planering. En elev som lyckas hålla sin planering blir mindre stressad och känslan av att lyckas i skolan är viktig.

Med hopp om ett fortsatt gott samarbete!

Henrik Svärd
Kunskapsskolan Linköping