Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Linköping

Tillförordnad rektor Therese Brandt berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev april

Våren verkar äntligen ha anlänt efter att par bakslag av vinter.

Covid-19 håller oss dock fortfarande i ett hårt grepp. Vi har haft en del elever och medarbetare hemma i perioder och upplever just nu en liten topp i frånvaron, men i dagsläget kan vi ha öppet som vanligt. Vi har fantastiska vikarier som kommer in och stöttar upp i undervisningen och vi vet att det bästa för varje elev är att komma till skolan och få stöd i sina studier.

Vi fortsätter att stanna hemma vi minsta symtom och om någon annan skulle vara sjuk i hushållet. Tillsammans kan vi se till att skolan kan vara fortsatt öppen, vilket är bäst för oss alla. Tack för fortsatt mycket bra samarbete i dessa svåra tider!

Tiden går fort och dagarna till sommarlovet börjar bli lätträknade. EDS är uppdaterad och tveka inte att höra av er till handledare eller ämneslärare om något är oklart kring ditt barns utveckling i ämnena.

Vi har behövt göra en personalförändring med kort varsel. Anjella Banks kommer inte att jobba kvar hos oss. Vi kommer att ha en vikarie fram till sommarlovet i engelska och svenska som andraspråk. Vårt ämneslag i språk kommer att planera och genomföra lektioner tillsammans med vikarien. Alla elever kommer att ha en legitimerad lärare i engelska och svenska/sva på de flesta pass. Vår vikarie kommer att genomföra en del lektioner som behörig lärare har planerat för. Alla elever kommer att få redovisa steg för behörig lärare och alla betyg kommer att sättas av behörig lärare.

Jag är väldigt trygg i kompetensen hos våra medarbetare och vet att alla i personalgruppen alltid har elevens bästa i fokus. Jag känner mig också trygg med att våra metoder och verktyg fungerar mycket väl.

Tillsammans ser vi till att det blir ett så bra avslut på det här läsåret som möjligt. Vi följer vårt arbetssätt, har ett bra bemötande gentemot varandra i alla lägen samt jobbar för att alla elever når sina mål.

Therese Brandt, Tillförordnad rektor
therese.brandt@kunskapsskolan.se