Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Linköping

Tillförordnad rektor Therese Brandt berättar om händelser på skolan.

Mars 2021

För en vecka sedan tackade Henrik Svärd för sig och jag, Therese Brandt, klev in i rollen som tillförordnad rektor. Jag har varit en del av Kunskapsskolan i Linköping sedan 2015 och jag ser fram emot att leda verksamheten fram till sommaren. Rekrytering av en ny rektor pågår och vi kommer informera er om vem som tar över rollen som rektor när allt är klart.

Oxveckorna är nu avklarade och vi går snart på påsklov. Alla eleverna är värda lite ledighet efter hårt arbete. Vi erbjuder dock lovskola för elever som av någon anledning behöver jobba lite till för att nå i mål. Handledarna har bjudit in till det. Det är en fantastisk möjlighet att ta igen eller öva lite till för att nå sina mål framåt.

Covid 19 håller oss fortfarande i ett hårt grepp. Vi har haft en del elever och personal hemma i perioder men vi har inte haft så stor frånvaro att det har påverkat undervisningen. Vi är jättetacksamma att ni vårdnadshavare håller era barn hemma vid minska symtom och om någon annan skulle vara sjuk i hushållet. Tillsammans kan vi se till att skolan kan vara fortsatt öppen, vilket är bäst för oss alla. Tack för ert samarbete i dessa svåra tider!

Årskurs 6 och 9 har och är mitt uppe i de kompletterande nationella proven. Vi tog tidigt beslutet att använda ett alternativt nationellt prov. Vi anser att varje enskild elev ska få så många chanser som möjligt för att visa de kunskaper de har utvecklat hos oss. Provsituationen är också en bra träning inför fortsatta studier.

Tyvärr kommer årskurs 8 inte att kunna gå ut på PRAO så som vi brukar under våren, detta på grund av covid-19. Arbetslaget kommer att planera för aktiviteter kopplade till yrkes- och arbetsliv sista veckan innan sommarlovet. Vi hoppas så klart att PRAO kan bli som vanligt igen nästa läsår.

Tiden kommer att gå väldigt snabbt efter påsklovet. Vi står inför en del röda dagar och klämdagar som gör att det inte är så många skoldagar kvar fram till sommarlovet. Vi gör vårt absolut bästa för att få alla elever i mål nu i slutspurten. Jag vill passa på att hänvisa till EDS, där hittar du som vårdnadshavare all information och ditt barns utveckling i alla ämnen. Tveka inte att höra av er till handledarna eller ämneslärarna vid minsta tveksamhet om hur ditt barn ligger till. Ni är självklart välkomna att höra av er till mig också.

Therese Brandt, Tillförordnad rektor
therese.brandt@kunskapsskolan.se