Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Linköping

Rektor Roberth Olsson berättar om händelser på skolan.

Nu är sommaren alldeles strax här. Jag kan summera ett händelserikt första år för mig som rektor här i Linköping. Vi har gjort en del förändringar i schemat, lagt grunden för en organisation som bättre ska möta en personligt utformad utbildning vilket vi på Kunskapsskolan står för. Tyvärr har en del personalförändringar gjort det utmanande för oss samtidigt som en rad fantastiska nya medarbetare har anslutit. I skrivande stund sitter jag med planeringen inför kommande läsår och jag ser väldigt mycket fram emot att starta ett nytt spännande läsår tillsammans med en fantastisk personalgrupp och alla elever.

I onsdags var det skolavslutning och vi säger tack till våra 9:or och önskar dem all lycka till i sina kommande studier.

Nu ska jag och medarbetarna analysera, utvärdera och planera kommande läsår där vi ska göra allt för att bli ännu bättre. Dessutom hoppas jag att vi alla får en skön och avkopplande sommar.

Betyg och nationella prov
Med sommaravslutning kommer också betygen som vi hoppas och tror har gått åt rätt håll under våren. Vår prognos pekade i rätt riktning runt påsk men de nationella proven ska vägas in och allt ska slutföras. Det enda jag vet är att betyg inte är ett mått på hur man är som person utan ett kvitto på studieprestationen. Det är en viktig aspekt som eleverna behöver höra och som vi i skolan förmedlar.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
En stor del av vårt underlag till förbättring hittar vi i analysen från elev- och föräldraenkäten som ni och eleverna genomförde i våras. Här kan vi se att det är skillnader mellan årskurserna men att vi generellt behöver fortsätta att arbeta med studiero och trivsel bland annat. Vi analyserar enkäten både tillsammans och individuellt för att öka kvaliteten på skolan och nöjdheten hos er vårdnadshavare men framförallt hos eleverna.

Sommaravslutning och viktiga datum
På onsdag den 8/6 var det som sagt sommaravslutning där vi tog farväl av våra nior men säger på återseende till övriga elever. Nedan följer viktiga datum inför hösten:

v.33 15/8 Skolstart
v.35 29-30/8 Utvecklingssamtal (tider kommer via mail)
v.37 15/9 Föräldramöte
v.41 11/10 Studiedag
v.44 Höstlov
v.46 17/11 Studiedag
v.50 16/12 Julavslutning

Till sist önskar jag er alla en riktigt skön sommar!

Med vänlig hälsning,
Roberth Olsson