Ansök
Om oss

Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

Hej,

Tiden går fort när man har roligt sägs det. Och kanske ännu snabbare när man som jag, både är ny på sitt jobb och har roligt. Samtidigt vet vi att av erfarenhet att tiden mellan sport- och påsklov är en intensiv studieperiod med redovisningar, projekt i kurs och en hel del nationella prov för eleverna i årskurs sex och nio. Det märks att elevernas studiefokus ökar i takt med att de börjar hitta allt mer rätt i sina strategier. Det är viktigt att pröva och ompröva och där är PH-samtalen en stomme i att få tid att utvärdera och diskutera.

Nu går vi in i ett härligt påsklov och laddar batterierna inför de sista veckorna innan sommaren. Förutom sedvanliga skolaktiviteter är dessa veckor fyllda med bland annat vandring för årskurs 9 och beachhandbollsturnering för årskurs 8 samt vårt årliga Kunskapslopp där hela skolan går, lunkar, joggar eller springer i vår fina park och sedan har picknick tillsammans i gröngräset.

Enkäten
Tack för alla de svar vi har fått in på vår stora årliga enkät. Era svar, tillsammans med elevernas svar, är en stor och viktig del i vårt kvalitetsarbete. Nu analyserar vi resultatet på enkäten utifrån alla de områden som berörs och landar så småningom i nya fokusområden för nästa läsår. Ett spännande och viktigt arbete för att vi hela tiden ska utveckla oss och bli bättre. Ett arbete som är möjligt tack vare ert engagemang.

Ny matleverantör
Kunskapsskolan har precis upphandlat en ny central leverantör som heter Närda. Närda är specialiserade på en särskild teknik, sous-vide, som innebär att maten värms på plats i skolan lite i taget för att serveras direkt. Tekniken innebär att näringsämnen och smakämnen bevaras samtidigt som matsvinnet minskar och de sammanlagda mattransporterna till och från Kunskapsskolans grund- och gymnasieskolor blir färre.

Vår nya leverantör använder bara kött och fågel från svenska producenter och spårbarheten är mycket god. Specialkost tillagas separat. Det kommer alltid att serveras två rätter, varav en vegetarisk, och det kommer också att finnas en fräsch salladsbar. Vi kommer att ha matråd och regelbundet följa upp vad eleverna tycker. Ambitionen är förstås att eleverna ska tycka att maten är bra, att de ska äta sig mätta och få energi för hela skoldagen. Gå gärna in och läs på deras hemsida närda.se.

Den nya maten börjar serveras vid skolstart i augusti.

Kalendarium
Skolavslutningen är onsdag den 12 juni. Tider för avslutningen för respektive årskurs kommer i veckobrev lite längre fram.

Läsåret 2019/2020 börjar den 19 eller 20 augusti med utvecklingssamtal. Basgruppshandledare kommer att skicka ut bokningar i början av juni samt påminnelse i augusti.

Den första skoldagen för alla elever är den 21 augusti.

Det känns lite märkligt att tänka så långt fram men som jag skrev inledningsvis: Tiden går fort!


Jag önskar er en glad påsk!

Med vänlig hälsning,
Åsa Klein

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.