Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

December 2019

Nu är det bara några skälvande timmar kvar till jullov. Vilken härlig termin vi har haft! Våra nya fyror och sjuor har vuxit in i vårt arbetssätt och alla elever över hela skolan har fokuserat på loggboken, PH-samtalet och våra framtidsförmågor Lära att lära, Samarbeta och Visa handlingskraft.

Elevrådet har arbetat med trygghet och trivsel och anordnad gemensamma och vi-stärkande aktiviteter i form av Halloweenfirande och luciafika där alla intjänade pengar skänktes till organisationen Aldrig ensam som arbetar för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Gå gärna in och läs på aldrigensam.com

Vi har haft två fullsatta informationsmöten för blivande elever under höstterminen och har ytterligare två informationsmöten inplanerade under vårterminen. Tipsa gärna vänner och bekanta som är intresserade av vår skola att besöka våra informationsmöten. De äger rum måndag den 13 januari och torsdagen den 29 januari. Det är ett bra tillfälle att få höra om vårt arbetssätt och få träffa lärare och elever.

Denna termin har vi genomfört vår årliga medarbetarenkät. Medarbetarenkäten är en viktig del i vårt kvalitetsarbete och ger oss möjlighet att följa upp och arbeta förebyggande kring frågor som rör våra medarbetare. Det är glädjande att se att medarbetarna trivs med sitt arbete och kan rekommendera Kunskapsskolan som arbetsgivare! Tillsammans tittar vi också på de delar som vi behöver bli bättre på och lägger upp en utvecklingsplan för vårterminen.

Idag är det julavslutning och det firar vi med pepparkakor och julmust. Basgrupperna umgås tillsammans och betyg och omdömen delas ut. Eleverna har kämpat hårt under hösten och det är ett välbehövligt lov de står inför!

Till sist vill jag också i detta rektorsbrev tacka för ert aldrig sinande engagemang. Ett av mina motton är att vi bygger den här skolan tillsammans. Ett extra stort tack till föräldrarådet som detta läsår är större och mer aktivt än någonsin. Tack!

Jag önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!

Vänligen,
Åsa