Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

Hej,

Hösten är på intåg. Vi landar i vardagen efter en lugn och fin start på höstterminen. På Kunskapsskolan är de första veckorna alltid ett pusslande, där elever tillsammans med sina handledare ska sätta sin personliga utformning på utbildningen genom att välja workshops i schemat, fylla i sin terminsplanering och för våra nya elever gäller det att hitta rutiner i ph-samtal, planeringar och lärstrategier. Precis som överallt i livet möter våra elever det nya på olika sätt och eleverna behöver olika mycket stöttning och tid för att hitta sin väg. Under den här processen finns basgruppshandledare ständigt närvarande för att guida och hjälpa rätt och för att visa att det är okej att allting inte är på plats direkt.

Schema
Under uppstarten har en del elever upplevt att det blivit krockar i schemat, där två lektionspass ligger under samma tid. Tyvärr blir det så här ibland när vi försöker lägga ett schema där så många elever som möjligt ska ha möjlighet att gå på våra lektionspass. Flexibiliteten i schemat för att skapa en personligt utformad utbildning skapar ibland krockar. En utökad timplan i idrott med förflyttningstid till arenan har också skapat utmaningar detta läsår. Jag ber er att ha förståelse och tålamod med schemat. Det går alltid att hitta lösningar och eleverna kan alltid gå på workshop om de en dag skulle vara tvungna att välja mellan två ämnen där det krockar. Vi arbetar för fullt på att alla elever ska ha ett schema utan krockar så snart som möjligt. Om du eller ditt barn har frågor om schemat så kontaktar ni handledaren så ska vi lösa eventuella problem.

Corona
Nya rekommendationer från folkhälsomyndigheten säger att en elev med lindriga symtom och som testats negativ för covid-19 får lov att komma till skolan. Vi på skolan behöver inte se testresultatet men det är viktigt att vårdnadshavare är extra uppmärksam på om symtom förvärras eller förändras.

Informationmöten sker digitalt
Varje år i november och december har vi öppet hus med information för nya elever. I och med pandemin kan vi i år tyvärr inte bjuda in till dessa, mycket populära, möten. Istället kommer vi spela in informationsfilmer som kommer ligga på vår hemsida. Jag meddelar när filmerna är uppe. Tipsa gärna familj, vänner och bekanta att gå in och titta och få information om vår utbildning och vår skola!

Årskurs 9
Redan nu börjar årskurs 9 förbereda sig för det kommande gymnasievalet. Vår studie- och yrkesvägledare Madeleine Andersson är på gång med den första informationen till våra grupper i årskurs 9. Tyvärr ser det ut som om gymnasiemässorna ställs in i höst men de håller på att titta på alternativ för att få ta del av gymnasiernas utbud. Har ni frågor eller funderingar kring gymnasievalet når ni Madeleine på madeleine.andersson@kunskapsskolan.se.

Lämning och hämtning
Som ni säkert vet så finns det många skolor i Sankt Larsparken, det går närmare 3000 elever i området. Det betyder att många lämnar och hämtar sina barn samtidigt. För att underlätta lämningar och hämtningar ber jag er att använda de två zoner som finns i anslutning till skolan och som är avsedda för säker avlämning av elever. Den ena finns borta vid vår fotbollsplan och den andra svänger man in vid butiken Hepcat och rundar det lilla huset och avlämningszonen är precis bredvid vår parkering. Undvik att parkera framför förskolan Framtiden då vi tar upp plats för deras personal. Tusen tack för att ni hjälper till att hålla vår park säker!

Jag vill passa på att tipsa nya och gamla vårdnadshavare om vårt Facebook-konto. Sök på Kunskapsskolan Lund och ta del av smått och stort som händer på vår fina skola.

Vänligen,
Åsa Klein