Rektorn har ordet 8 januari - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

2021-01-08

Hej,

Idag har Kunskapsskolan beslutat att Kunskapsskolan Lund från och med måndag den 11 januari går över till distansundervisning för årskurs 7-9.

Kunskapsskolan Lund följer Smittskydd Skånes rekommendation att införa distansundervisning när skolan börjar igen efter jullovet. Innan jullovet såg Smittskydd Skåne en ökning av covid-19 hos de personer som går på högstadiet och smittspridningen fortsätter att öka i Skåne.

Vi har under året vidtagit en mängd anpassningar för att minska spridningen av covid-19 men med dagens samlade bedömning följer vi Smittskyddets råd att övergå till distansundervisning för elever i årskurs 7, 8 och 9. Beslutet gäller från och med måndag den 11 januari till och med den 24 januari men kan komma att förlängas.

Syftet med distansundervisningen är att minska trängsel och minska antalet sociala kontakter för både elever och medarbetare.

Vi är väl förberedda för distansundervisning och har arbetat utifrån detta scenario under lång tid och Kunskapsskolan Lund kommer att bedriva undervisning där elev och lärare är uppkopplade samtidigt och följer ordinarie schema. Självklart kan det ta några dagar innan det sätter sig men strukturen och organisationen är redo. All information om adresser till lärarnas och basgruppshandledarnas Google meet finns publicerad på Kunskapsporten. Mer information kring undervisningen kommer att skickas ut av respektive basgruppshandledare.

Eftersom distansundervisningen startar vid terminsstart och elever och lärare ska få chans att förbereda sig börjar eleverna i årskurs 7, 8 och 9 klockan 10:00 på måndag den 11 januari. De har då en längre digital basgruppssamling för att gå igenom schema och rutiner. Sedan får de arbeta med sitt schema och sin planering hemma och på tisdagen kör vi igång efter ordinarie schema.

Lunch kommer att erbjudas dem som vill i form av matlådor som hämtas på skolan. För att vi ska kunna uppskatta hur många som vill ha lunch från skolan ber vi dig som vårdnadshavare att fylla i följande formulär: Lunch under distansundervisningen På måndag serveras ingen lunch för högstadiet. På tisdag kan kan lunch hämtas för dem som anmält mellan 11:00 till 12:00.

Kunskapsskolan Lund, elever och medarbetare är ett fantastiskt team. Det fortsätter vi vara och utveckla även om vi under dessa veckor går över till att träffas digitalt. Tillsammans kommer vi att möta detta nya och ta oss an de utmaningar vi möter på vägen.

Elever i årskurs 4-6 omfattas inte av beslutet och är välkomna till skolan som vanligt måndag den 11 januari.

Vänligen,
Åsa Klein