Rektorn har ordet 29 januari - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

2021-01-29

Hej,

Nästa vecka, med start den 1 februari, välkomnar vi alla elever i årskurs 9, tillbaka till skolan. Eleverna i årskurs 9 kommer att följa det ordinarie schemat på plats och elever i årskurs 7 och 8 kommer att följa det ordinarie schemat digitalt precis som föregående veckor. Den enda skillnaden kommer att vara att lärare som undervisar i workshop kommer att undervisa både elever i årskurs 9 på plats i salen och elever i årskurs 7 och 8 digitalt. Detta kan medföra att elever kan få vänta lite på sin tur med att få svar på en fråga. Elever i årskurs 7 och 8 som redan nu får närundervisning på skolan fortsätter med detta nästa vecka.

För elever i årskurs 7 och 8 som har anmält avhämtning av mat fortsätter det som vanligt.

Planen är att sedan successivt återgå till närundervisning för samtliga årskurser med start för årskurs 7 den 8 februari och start för årskurs 8 den 15 februari. Vi kommer att återkomma varje vecka med besked om kommande vecka då det är snabba beslut utifrån rådande rekommendationer och smittläge.

Jag vill ge en stor eloge till alla elever och till er vårdnadshavare för ert fina arbete under den här minst sagt annorlunda och utmanande tiden. Det är tufft att sitta hemma och bli undervisad men det kan också ge möjligheter och våra elever visar att de har förmågan att äga sitt lärande och sina strategier.

Vänligen,
Åsa Klein