Ansök
Om oss

Rektorn har ordet 18 februari - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

2021-02-18

Hej,

Nu stundar sportlovet. Det har minst sagt varit en annorlunda start på vårterminen 2021. Vi har fått lära oss nya sätt att undervisa på och eleverna har fått anpassa sina strategier. De personliga handledningssamtalen visar vilken styrka vi har att tillsammans få diskutera, coacha, utvärdera och utveckla när vi ställs inför förändringar. Från alla våra samtal med eleverna och från den digitala undervisningen tar vi med oss mycket som vi kan använda framöver i undervisningen och fortsätta använda även när allt är som vanligt igen. Eleverna har nya perspektiv och nya lärdomar om sitt eget lärande som också kommer att vara viktiga framöver och som de har nytta även även när pandemin är över.

Tack och lov börjar vi se en nedgång i smittspridningen i regionen men den ligger fortfarande på en hög nivå i Skåne. Vår tanke var från början att återgå till full skola efter sportlovet. Vi längtar efter våra elever och att få undervisa på plats. Dock har vi fått tänka om i hur vi successivt ska återgå till att närundervisa högstadiet.

Fortsatt växelvis distansundervisning årskurs 7 och 8
I samråd med Kunskapsskolan centralt, information från Smittskyddet och i dialog med andra huvudmän har jag beslutat att förlänga den växelvisa distansundervisningen för årskurs 7 och årskurs 8. Beslutet gäller fram till den 12 mars.

Det betyder att efter sportlovet, vecka 9, med start tisdag den 2 mars kommer årskurs 7 närundervisas på skolan medan årskurs 8 har distansundervisning hemifrån. Veckan efter, vecka 10, med start måndag 8 mars, kommer årskurs 8 närundervisas på skolan medan årskurs 7 har distansundervisning hemifrån. De elever som behöver kommer precis som innan erbjudas undervisning på plats. Handledarna informerar berörda elever om detta.

Skollunch erbjuds som tidigare. Om ni inte fyllt i formuläret för att hämta skollunch och önskar skollunch under vecka 9 eller 10, kontakta ditt barns handledare.

Årskurs 9 har fortsatt undervisning på plats på skolan.

Sportlov och resa utomlands
Som ni vet följer Kunskapsskolan Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller hanteringen av covid-19. Nu i sportlovstider vill vi påminna er om de rekommendationer som gäller vid hemkomst från utlandsresa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man vid hemkomst från utlandsresor ska testa sig för covid-19 snarast efter hemkomst och igen efter fem dagar från hemkomst. De rekommenderar även att man stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför hemmet i sju dagar från hemkomst, oavsett vad man får för testresultat. Elever och medarbetare som har varit utomlands ska alltså inte komma till skolan förrän efter sju dagars karantän.

För mer information läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: Rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet — Folkhälsomyndigheten.

Gymnasievalet årskurs 9
Nu har alla elever i årskurs 9 gjort sitt första val till gymnasiet. I och med detta val kan eleverna få en bild av hur antagningen ser ut på de olika gymnasieskolorna. Det är viktigt att komma ihåg att den slutgiltiga antagningen sker efter att eleverna i årskurs 9 erhållit sina slutbetyg i juni.

Vill man ändra sitt val till gymnasiet öppnas en omvalsperiod senare i vår. Önskar man behålla sitt val behöver man inte göra någonting. Önskar en elev göra ett omval senare i vår kontaktar man Madeleine Sundbäck, vår studie- och yrkesvägledare.

Jag önskar er alla ett fint sportlov! Ta hand om varandra.

Vänligen,
Åsa

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.