Rektorn har ordet 23 februari - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

2021-02-23

Hej,

Det är tvära kast och beslut i den här tiden av pandemi. Den undervisning som vi planerade förra veckan utifrån rådande rekommendationer gäller tyvärr inte längre. Idag gick Smittskydd Skåne ut med rekommendationen att högstadieskolor ska bedriva full distansundervisning under veckan efter sportlovet, det vill säga vecka 9. Detta på grund av avstannad nedgång av smitta och oro för ökad smittspridning efter lovet.

För oss på Kunskapsskolan Lund betyder det att alla våra elever på högstadiet kommer ha undervisning på distans från tisdag den 2 mars till fredag den 5 mars. Måndag den 1 mars har vi studiedag och eleverna är lediga. För de elever som behöver, kommer undervisning bedrivas på skolan. Basgruppshandledare kontaktar de elever som är välkomna till skolan.

Under vecka 9 återkommer vi kring hur undervisningen kommer att bedrivas för högstadiet under följande veckor fram till påsklovet. Det är olyckligt att vi behöver informera med så kort varsel men eleverna är nu drillade i distansundervisning och har visat oss att de kan ställa om och fokusera oavsett när- eller distansundervisning.

Distansundervisningen bedrivs precis som innan. Eleverna följer sitt normala schema och loggar in på den lärares GoogleMeet som har lektionen. Närvaro tas som vanligt. All information finns på Kunskapsporten. Är det några frågor kring distansundervisningen, kontakta ditt barns basgruppshandledare.

Ni som har anmält att hämta skolmat gäller detta fortfarande. Är det någon som inte anmält men som vill hämta skolmat, mejla till basgruppshandledaren så skrivs eleven upp på listan.

Det är en märklig tid. Att vi arbetar tillsammans, hjälps åt och kan blicka framåt tillsammans gör att vi klarar av förändringar, distansundervisning och den oro vi känner. Tack för all förståelse och allt samarbete.

Vänligen,
Åsa Klein