Rektorn har ordet 5 mars - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

2021-03-05

Hej,

Åh, vad vi längtar efter våren, värmen och solen. Och vi längtar efter att få ha alla våra elever på plats. Högstadiet har ekat tomt den här veckan sånär som på några härliga elever som är på plats och tack och lov har vi alla elever på mellanstadiet som fyller delar av skolan med skratt och den där arbetsglädjen och vetgirigheten som finns inom vår skolas väggar.

Det har varit ett minst sagt annorlunda läsår. Det som började med en förhoppning i augusti att allt skulle kunna vara som vanligt byttes ut mot ännu större förändringar än i våras. I all förändring gällande rekommendationer, restriktioner, förhållningssätt och distansundervisning finns det saker som vi håller fast vid och som gör att vi kan gå framåt, lära oss av den tid vi lever i och i allt: att utvecklas. En sådan sak är vår årliga elev- och föräldraenkät.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
För nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 8 mars och sista svarsdagen är den 21 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Närundervisning och distansundervisning kommande veckor
Eleverna i årskurs 4, 5 och 6 kommer precis som innan fortsätta gå i skolan precis som vanligt.

För eleverna på högstadiet rekommenderar Smittskydd Skåne att vi återgår till den kapacitet vi hade innan sportlovet och håller det fram till påsklovet vecka 13. Det betyder för vår del att vi har två årskurser inne samtidigt. Årskurs 9 som arbetar mot sina slutbetyg kommer att vara på plats hela tiden medan årskurs 7 och 8 kommer alternera mellan att arbeta i skolan och att arbeta hemma.

Det betyder att vecka 10, med start den 8 mars, kommer årskurs 9 och årskurs 7 vara på skolan och ha närundervisning. Årskurs 8 har då undervisning på distans. Veckan därpå, med start den 15 mars, kommer årskurs 9 och årskurs 8 vara på skolan och ha närundervisning. Årskurs 7 har då undervisning på distans. Vi kommer uppdatera och påminna om detta i våra veckobrev.

Hur det blir efter påsklovet kan vi tyvärr inte säga. Vi vet att det kan bli snabba beslut och nya rekommendationer.

I helgen ska jag ut och leta vårtecken. Precis som med vår elev- och föräldraenkät, så är det skönt att vissa saker är precis som det alltid varit. Jag ska nog unna mig att plocka in några snödroppar. Önskar er en fin helg!

Vänligen,
Åsa Klein