Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

Hej,

Nu fladdrar höstlöven utanför fönstren på Kunskapsskolan Lund. Eleverna har denna vecka haft uppsamlingsvecka och de som behövt har arbetat klart med sina uppgifter enligt sin terminsplanering. Loggboken innehåller förutom veckomål, dagsmål och strategier också en terminsplanering där eleverna tillsammans med ämneslärare planerar för redovisningar och bedömning. Terminsplaneringen hjälper till att ge eleverna en överblick över sitt arbete och att planera långsiktigt. Vi har också under denna vecka arbetat extra med de elever i årskurs 8 och 9 som i mitterminsuppföljningen uppmärksammats att riskera att inte nå godkänt i svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik. De har fått extra stöd och undervisning av sina ämneslärare.

Muntliga nationella prov
Vecka 46-48 kommer vi att hålla muntliga nationella prov för årskurs 6 och 9 i svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik. Ingen ledighet beviljas under nationella prov. Information om exakt tid och dag meddelas från ämneslagen.

Föräldraråd
Nu är det äntligen dags för Kunskapsskolan Lunds föräldraråd att träffas igen. Några representanter är kvar sedan innan och några nya har tillkommit. Varmt välkomna!

Vi träffas på skolan den 10 november klockan 17:30-18:30. Vi kommer att välja ordförande och sekreterare och prata om föräldrarådets syfte och upplägg. Vi bjuder på kaffe, te och kaka.

Informationsträffar
Tisdag den 23 november och måndag den 29 november klockan 18:00-19:30 har vi informationsträffar på skolan. Vi berättar om skolan, vårt arbetssätt och elever och lärare visar runt på skolan. Har ni någon ni känner som är intresserade av Kunskapsskolan så tipsa dem gärna!

Jag önskar er alla ett fint och avkopplande höstlov.

Vänligen,
Åsa Klein