Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

December 2021

Tiden rinner iväg och om bara några veckor är det dags för jullov. Vi har haft en härlig hösttermin där vi har njutit av att få lära och utvecklas tillsammans. Igår hade vi det andra vaccinationstillfället för våra elever i ålder 12-15 år. Vi kommer att erbjudas ett tredje tillfälle i januari för dem som behöver antingen dos 1 eller dos 2. Här nedan kan ni också läsa om att erhålla dos 1 och dos 2 via vårdcentral och mobila team.

Rekommendationer covid-19
Hur glada vi än är att vara tillsammans och ha en vanlig skolvardag så är pandemin inte över. Det är viktigt att vi fortsätter att hålla de rekommendationer som finns. Många är förkylda och för att undvika smittspridning är det viktigt att alla på skolan stannar hemma vid minsta symtom.

• Elever med symtom stannar hemma och testar sig för covid-19.
  • Vid negativt svar på ett PCR-test är man välkommen tillbaka till skolan när man är frisk och allmäntillståndet tillåter. Man ska ha varit feberfri i minst ett dygn.
  • Vid positivt svar på ett PCR-test är man välkommen tillbaka till skolan när man tillfrisknat och minst sju dygn har gått sedan första symtom. De två sista dygnen ska ha varit feberfria och med gott allmäntillstånd. Om man har testat positivt och inte har symtom räknas sju dygn från den dag testet togs. Vid positivt svar ska elever eller vårdnadshavare informera rektor för att smittspårning ska kunna genomföras.
  • När en person i ett hushåll är konstaterat sjuk i covid-19 gäller att övriga i hushållet ska vara hemma i minst sju dagar och testa sig, detta gäller oavsett om man är vaccinerad eller inte. Enda undantaget från så kallad familjekarantän är personer som under de senaste 6 månaderna har haft bekräftad covid-19.

Ni hittar mer information på 1177.se

Information från Region Skåne angående vaccination ålder 12-15 år
Från och med vecka 50 är det möjligt för personer i åldersgrupp 12–15 år att erhålla dos 1 via vårdcentral eller vid ett av Region Skånes mobila team (de mobila teamen finns runt om i Skåne vid exempelvis köpcentrum, järnvägsstationer och olika typer av evenemang).

Från och med vecka 50 är det även möjligt för personer i åldersgrupp 12–15 år att erhålla dos 2 via vårdcentral eller vid ett av Region Skånes mobila team om personen varit frånvarande vid vaccinationstillfälle två på den skola personen går på. Frånvaron behöver inte styrkas av skolan.

Bokning av tid på vårdcentral

För personer 12–14 år gäller att tid bokas vid den vårdcentral personen är listad vid

För personer 15 år gäller att tid för vaccination bokas via 1177.se Tidsbokning är inte möjlig vid de mobila teamen.

Ovanstående är ett komplement till den pågående vaccinationsinsatsen avseende åldersgrupp 12–15 år d.v.s. pågående vaccinationstillfälle två och vaccinationstillfälle tre (veckorna 2 och 3).

Nationella prov årskurs 6 och årskurs 9
Under de senaste veckorna har årskurs 6 och årskurs 9 genomfört de muntliga nationella proven i svenska/SVA, engelska och matematik. Det återstår fortfarande några tillfällen för eleverna i nästa vecka och det har varit ett fantastiskt fokus och fina muntliga framställningar.

I vår fortsätter de nationella proven. Ni hittar provdatum på Skolverkets hemsida. Vi godkänner inte ledighet under de nationella proven.

Terminsavslutning och skolstart vårterminen -22
Julavslutningen är den 21 december. Vi kommer att träffas i basgrupperna för lite julmys tillsammans innan det är dags för jullov. Vårterminen börjar 10-11 januari med utvecklingssamtal. Handledarna skickar ut bokningsbara tider. Vår första gemensamma skoldag är onsdag den 12 januari 2022.

Nu laddar vi för de sista veckorna och jag önskar er en fin andra advent.

Vänligen,
Åsa Klein