Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

Februari 2022

Hej,

Nästa vecka är det ett välförtjänt sportlov. Efter en tuff start på terminen med en pandemi som gick in i en ny okänd fas, har vi nu haft några lugnare veckor där eleverna har kommit igång bra med arbete och redovisning. Årskurs 6 var som vanligt först ut med att börja skriva nationella prov och de tog sig an det nationella provet i svenska på bästa sätt, bra jobbat!

Vikarier
Trots att pandemin gett oss en större frånvaro än vanligt bland personal och elever är vi otroligt glada att vi har våra vikarier. I skrivande stund har vi sex vikarier som vi vet att vi kan ringa in med kort varsel och som alltid ställer upp. Våra vikarier är alla, förutom en, gamla elever på skolan, som efter att de gått ut gymnasiet och funderar på vad de ska gå vidare med, kommer till oss och vill arbeta på sin gamla högstadieskola. För oss är det värdefullt att veta att våra vikarier kan vår pedagogik men också att vi vet att de delar våra värderingar och att de är fina förebilder för våra elever.

Uppsamlingsvecka
Under denna vecka har de elever som inte riktigt legat i fas med sin terminsplanering haft möjlighet att på ph-samtalstid arbeta med de ämnen som behövt lite extra fokus. Under en uppsamlingsvecka kan eleverna få extra tid med sina ämneslärare och arbeta ikapp med uppgifter som av olika anledningar halkat efter. Det har varit särskilt efterlängtat i år då pandemin har gett oss lite mer frånvaro än vanligt så här tidigt på terminen. Det är också viktigt att få möjlighet att komma i fas för att det stundande lovet ska få bli ett lov med vila från skolarbete för att samla energi inför kommande veckor. Vila är viktigt.

Elev- och föräldraenkät
Den 7 mars startar Kunskapsskolans stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever. Mer information om enkäten och hur du svarar på den kommer ut under vecka 9.

Inbjudan till föräldraråd
Vi bjuder in till föräldraråd den 17 mars klockan 17:30-18:30 på skolan. Föräldrarrådsrepresentanter från basgrupperna är välkomna och ta chansen att skicka frågor som ni vill ta upp med mig och Jenny, till dem. Om du är osäker på vem som är föräldrarådsrepresentant i ditt barns basgrupp så hör av dig till ditt barns handledare så blir du lotsad rätt. Om du som föräldrarrådsrepresentant har frågor är det bara att höra av sig till mig eller till ditt barns handledare. Vi önskar er föräldrarrådsrepresentanter varmt välkomna!

Till sist vill jag bara påminna om att måndag den 28/2, efter sportlovet, har lärarna studiedag och skolan är stängd. Jag önskar er alla ett fint lov!

Vänligen,
Åsa Klein