Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

Maj 2022

Hej,

Det är så skönt att få skriva att det har varit en typisk vårtermin. En vårtermin där tiden har gått snabbt och där vi har fokuserat på ph-samtal, elevernas planeringar, att få ha lektioner tillsammans, nationella prov och att se våren komma till vår vackra park.

Mitterminsuppföljningar
Strax innan och efter påsklovet har alla årskurser haft mitterminsuppföljning. Då tittar lärarna på elevernas terminsmål och har ett samtal kring hur man ligger till i förhållande till sina mål. Fokus ligger på att lyfta det som fungerar bra och att hitta strategier för det som man behöver fokusera extra på. Om någon elev riskerar att inte nå godkänt i något ämne skickas ett mejl hem med handlingsplan och strategier för att nå godkänt.

Nationella prov
Den här veckan har årskurs 6 skrivit sitt sista nationella prov och har nu gått igenom svenska, engelska och matematik. De har kämpat på fantastiskt bra och använt alla sina kunskaper för att genomföra proven utifrån sina förutsättningar. Vi är så stolta över dem!

Årskurs 9 har också skrivit nationella prov på löpande band. Nästa vecka avslutar de med matematik och slutet på grundskolan hägrar i horisonten. De har precis som årskurs 6 kämpat på och genomfört proven på bästa sätt.

Nu sätter sig lärarna ner och rättar alla prov tillsammans. Vi är noga med att sambedöma de nationella proven för att få en så likvärdig bedömning som möjligt. Vi är alltid tre lärare som rättar tillsammans för att kunna diskutera och stötta varandra. Alla prov är anonymiserade och varje prov rättas av minst två lärare och vid minsta avvikelse går vi in med ytterligare rättningsögon. På så sätt kan vi säkerställa en likvärdig och rättssäker bedömning.

Snart skolavslutning!
Tiden går som sagt snabbt och vi närmar oss de sista veckorna av vårterminen. Eleverna är lediga över Kristihimmelsfärdshelgen (torsdag 26 maj-fredag 27 maj) och den 2 juni har eleverna studiedag. Den 6 juni är vi lediga och firar nationaldagen. Den 10 juni går, lunkar eller springer hela skolan vårt traditionsenliga Kunskapslopp och dagen innan skolavslutningen, den 13 juni, har vi årskursens dag. Mer ingående information får ni av basgruppshandledarna.

Det är härliga dagar vi har framför oss och vi, personalen på skolan tillsammans med alla elever, fortsätter arbeta mot uppsatta mål, klura på strategier och utvärdera våra ansträngningar. Gå gärna in på vår facebook-sida eller vår Instagram-sida för att följa vår vardag.

Vänligen,
Åsa Klein