Ansök
Om oss

Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

Oktober 2022

Hej,

Nu nalkas det höstlov och mörkare kvällar, löven som smiter in i entrén på skolan vittnar om att det är dags för höst på riktigt. Tiden från sommarlovets slut till höstlovet kan kännas lång men under dessa veckor utvecklas våra elever på en mängd områden, kunskapsmässigt men också socialt, och många som är nya på skolan har funnit sin plats på Kunskapsskolan och i vårt arbetssätt. Årskurs 7 har varit på läger med övernattning, en värdefull upplevelse där grupperna svetsas samman.

Mitterminsuppföljning
Terminsmålen som sattes i augusti når nu halvtid och den här veckan har de personliga handledarna börjat ha mitterminssamtal med sina elever under de personliga handledningssamtalen. De tittar på målsättningen i varje ämne och hur eleven ligger till i förhållande till sitt mål, utifrån dessa samtal skruvar vi på elevernas strategier och planer ett extra varv innan jul. Allt för att varje elev ska få de bästa förutsättningarna att nå sina mål i respektive ämne. Ämnesläraren finns alltid nära för att stötta och guida och hitta nya vägar till kunskap.

Gymnasieval för årskurs 9
Årskurs nio har under de senaste veckorna fokuserat på gymnasievalet. De flesta eleverna har träffat vår studie- och yrkesvägledare för att sakta men säkert gå mot det preliminära valet till gymnasiet i februari. Niorna tittar också framåt mot olika gymnasiemässor och skuggningar på olika skolor. På www.skanegy.se hittar ni information om alla gymnasiemässor runt om i Skåne. En del av er föräldrar i årskurs 9 träffade studie- och yrkesvägledare Madeleine Sundbäck på föräldramötet. Vill ni ha ytterligare kontakt når ni henne på madeleine.sundback@kunskapsskolan.se.

Informationsmöten i höst
Nu i höst har vi två informationsmöten där man får komma och besöka skolan och få en inblick i vår verksamhet. På informationsmötet får man lyssna lite på information från mig men framför allt möta lärare och elever och bli guidad runt på skolan. Våra informationsmöten är onsdag den 23 november klockan 18 och tisdag den 29 november klockan 18. Platsen är skolans lokaler på Sankt Lars väg 19, Lund. Så om ni har fler barn som är intresserade av att börja hos oss eller om ni har bekanta som är nyfikna på vårt arbetssätt med en personligt utformad utbildning är detta bra tillfällen för att få veta mer om oss!

Inbjudan till Friskoleveckan, 15 november 2022
I år fyller friskolereformen 30 år och det uppmärksammas med ett seminarium som vi står som värd för på Kunskapsskolan Lund. Seminariet hålls den 15 november klockan 16:00-18:00 och riktar sig till alla som är intresserade av skolfrågor och skolutveckling.

Seminariet inleds med mingel och lättare förtäring och klockan 16.30 startar själva seminariet som innehåller ett par korta föreläsningar för att ge perspektiv på sakfrågorna, och därefter kommer en panel att diskutera frågorna mer på djupet.

Panelen, som kommer modereras av Annika Renestam från Friskolornas riksförbund, består av bland annat ordförande i utbildningsnämnden Rasmus Törnblom, rektor Martina Lindvall från Realgymnasiet Lund, Johan Dalén regionchef Svenskt Näringsliv Skåne Blekinge, ordförande i barn- och skolnämnden Mia Honeth och Mikaela Valtersson chef för externa relationer Kunskapsskolan. Efter seminariet finns det tid för fortsatta samtal och mingel.

OSA senast den 9/11 till asa.klein@kunskapsskolan.se. Den officiella inbjudan finns också bifogad i veckobrevet.

Jag önskar er en fortsatt fin höst!
Vänligen,
Åsa Klein

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.