Ansök
Om oss

Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Lund

Rektor Åsa Klein berättar om händelser på skolan.

April 2023

Hej,

Våren är här och Sankt Lars-parken har exploderat i färger och dofter. Det märks på eleverna att de mer och mer rör sig ute och njuter av värmen. Det märks också att det är nedräkning på gång. Ett stundande sommarlov skapar planering för redovisningar och att nå sina terminsmål. De personliga handledarna hjälper och stöttar eleverna att planera sin tid och att hitta fokus.

ANDTS-föreläsningarna
Ett stort tack till alla vårdnadshavare som kom till våra två föreläsningar om ANDTS (alkohol, narkotika, doping, tobak, spel) och hur vi som vuxna kan agera och vara uppmärksamma på ANDTS i vår barns vardag. Ett extra stort tack till Emma Eriksson Olsson, Lunds kommuns ANDTS-samordnare för ett intressant föredrag. Vi skickar med Emmas presentation för alla att ta del av.

I nära samband med detta skickar vi också ut Lunds kommuns utskick kring Valborgsfirande i Stadsparken i Lund. Det riktar sig främst till vårdnadshavare med barn i högstadieåldern.

Årets föräldra- och elevenkät
Ett stort tack också till alla er som svarade på vår föräldraenkät. Nu drar vi igång nästa del av vår kvalitetsprocess där vi tittar på våra resultat. Vi tittar på skolan som helhet, årskursvis och basgruppsvis för att hitta vad vi har lyckats bra med och vad vi behöver arbeta mer med för att utveckla. Under veckorna som följer kommer all personal sitta i olika konstellationer och analysera för att sedan i början av juni ha satt våra arbetsområden inför nästa läsår.

Gymnasieval årskurs 9
De preliminära gymnasievalen är nu avklarade och för 9:orna är det sista slutspurten innan slutbetyget. De kämpar på fantastiskt bra och har fokus inställt mot slutbetyg och det primära gymnasieintaget.

Om en elev känner att valet efter den preliminära antagningen inte blivit rätt har elever möjlighet att ändra sin ansökan från den 25 april till den 15 maj. Kontakta studie- och yrkesvägsledare Madeleine Sundbäck (madeleine.sundback@kunskapsskolan.se) så kan hon hjälpa till.

Föräldraråd
Vi bjuder in till föräldraråd den 16 maj klockan 17:30-18:30 här på Kunskapsskolan i Lund. Alla basgruppsrepresentanter är välkomna! Är du osäker på vem som är basgruppsrepresentant i ditt barns basgrupp kontaktar du handledaren.

Parkering
Här kommer en ödmjuk påminnelse om att inte parkera framför vår entré på Förskolan Framtidens parkering. När vi parkerar där vid till exempel skolans slut tar vi plats för de vårdnadshavare som ska hämta sina små barn på förskolan. Vi hänvisar till upphämtnings- och lämningsplats vid vår fotbollsplan.

Skolavslutning vårterminen 2023
Årets skolavslutning är den 15 juni. Årskurs 4-6 firar sin avslutning klockan 09.00-10.00. Årskurs 7-8 firar sin avslutning klockan 10.00-11.00. Årskurs 9 firar sin avslutning och springer ut klockan 10.00 till 11:30.

Jag önskar er alla en fin Valborg!
Vänligen,
Åsa Klein

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.