Ansök
Om oss

Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Motala

Rektor Anna Cervin berättar om händelser på skolan.

April 2023

Hej!

Äntligen har jag startat min tjänst på Kunskapsskolan Motala! I grunden är jag legitimerad lärare för F-6 och arbetade i Motala kommun mellan 2007 och 2018. Därefter arbetade jag som speciallärare i Mjölby under knappt två år och de senaste tre åren har jag haft en tjänst som biträdande rektor på en skola i Linköping.

Under mina första veckor på Kunskapsskolan har jag lagt fokus på att sätta mig in i Kunskapsskolans koncept och arbetssätt samt att börja rekrytera en personalgrupp som ska ta väl hand om era barn. Jag har delvis varit stationerad på Kunskapsskolan i Norrköping för att lära känna rektor Linda Teske som stöttar mig i uppstartsfasen. Linda kommer att finnas med på skolan i Motala när vi öppnar i augusti. Antagningen till skolan pågår löpande och vi räknar med att starta upp med runt 200 elever till hösten.

Rekrytering personal
Över 120 sökanden har visat intresse av att arbeta på Kunskapsskolan i Motala och i början av april hade vi en välbesökt informationsträff för lärare i Folkets hus. Linda och jag är nu igång med intervjuer för att rekrytera ett 10-tal lärare till skolan i Motala. Vi har redan rekryterat en del medarbetare och biträdande rektor AnneBritt Larsson, specialpedagog Rose-Marie Lönnqvist och koordinator Matilda Davidsson är anställda. Både AnneBritt och Rose-Marie har många års erfarenhet av att arbeta inom Kunskapsskolan.

Informationsträffar i maj
Den 3 maj har vi ett extra informationsmöte för vårdnadshavare och elever i Motala Folkets hus klockan 18.00, om ni inte har varit på något tidigare informationsmöte är ni välkomna dit! Senare i maj kommer vi att ha en välkomstträff för alla nya elever och deras vårdnadshavare, inbjudan till den träffen kommer inom kort. Vi hoppas också kunna genomföra en rundvandring i skolans lokaler senare i vår.

Skolans lokaler
Under veckan besökte jag våra lokaler och det var fantastiskt att se hur långt de har kommit, även om det är en hel del kvar. Ljusa fräscha lokaler med mjuka kulörer, många grupprum och öppna ytor ger goda möjligheter för trivsel och lärande. I bottenvåningen finns en stor idrottshall med tillhörande omklädningsrum och materialrum. Enligt byggbolaget ska skolan stå klar redan innan semestern, vilket ger oss ett fantastiskt utgångsläge för att kunna iordningställa lokalerna helt redan när vi får tillträde den 1 augusti.

Jag ser fram emot att träffa er under våren och om ni har några frågor är ni varmt välkomna att kontakta mig!

Med vänlig hälsning
Anna Cervin, rektor Kunskapsskolan Motala
073- 3173454
anna.cervin@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.