Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari

Vårterminen är i full gång och alla elever har gjort klart sina individuella studieplaner och satt mål i alla ämnen. Terminsmål och terminsplaner finns i elevernas loggböcker, tillsammans med schema och veckomål. Titta gärna i loggboken då och då tillsammans med era barn så blir det lättare för er att följa progressionen och stötta era barn i deras skolarbete!

Kalendarium 19/20
Kalendarium för nästa läsår kommer under vårterminen. Start- och slutdatum är dock redan bestämda, enligt följande:

Terminsstart HT 2019: 19/8
Terminsslut HT 2019: 20/12
Terminsstart VT 2020: 8/1
Terminsslut VT 2020: 9/6

Vegetarisk mat
Från och med denna vecka börjar vi med att servera en vegetarisk rätt varje dag. Vi serverar varje dag två rätter till lunch. Vi har många elever på skolan som gärna äter vegetariskt men inte anmält det, och på detta sätt får alla möjlighet att äta vegetariskt. Det underlättar även hanteringen i köket, då vi inte längre behöver behandla vegetarisk mat som specialkost. Vi vill också dra vårt strå till stacken när det gäller klimatpåverkan. Vi kommer att testa detta fram till sportlovet och sedan utvärdera hur det gått. Det kan som tidigare hända att den ena maträtten tar slut och vi kommer då se till att den vegetariska rätten är den som det finns mest av för att alla vegetarianer ska kunna få sin mat.

Läxhjälp
Vi har under resten av vårterminen fått möjlighet att lägga in läxhjälp med våra mycket uppskattade assistenter Adrian och Casper. Läxhjälpen är öppen för alla, i språkkorridoren en timme efter skoltid på tisdagar, onsdagar och fredagar. Ett mycket bra alternativ för alla som inte vill eller kan plugga hemma eller ska direkt till någon aktivitet efter skolan!

Enkäter
Både Nacka kommuns och Skolinspektionens enkäter genomförs just nu. Som vårdnadshavare har ni alla fått en länk till Skolinspektionens enkät och alla vårdnadshavare till barn i årskurs 6 har även fått Nacka kommuns enkät. Det är viktigt för oss att vi får högt deltagande i enkäten, så svara gärna på dessa enkäter så snart som möjligt. Skicka också gärna ett mail till ert barns handledare när ni svarat så vet vi ungefär hur vi ligger till.

Samtliga elever i årskurs 9 besvarar Skolinspektionens enkät, medan elever i årskurs 6 och 8 besvarar Nacka kommuns enkät.

Vi kommer under början av mars att genomföra vår egen enkät för samtliga elever och vårdnadshavare. Jag vet att det blir många enkäter att besvara, och är mycket tacksam över att ni tar er tid att besvara alla då resultaten från dessa enkäter är mycket viktiga för oss för att vi ska kunna förbättra vår verksamhet.

Skolmaten
I helgen fick vi information från vår matleverantör Kleins Kitchen att polskt kött som inte besiktigats enligt Livsmedelsverkets krav kan ha serverats i vår skola. Vi vet dock inte säkert om köttet har nått oss. Vår leverantör bedömer att det inte finns några akuta hälsorisker med detta, men vi ser såklart ändå mycket allvarligt på situationen. Att den mat som serveras i våra skolor är säker är naturligtvis ett absolut krav och vi kommer nu att föra en dialog med leverantören. Vi genomför också just nu en central upphandling för alla skolor i koncernen där matsäkerhet och spårbarhet är några av de viktiga aspekterna

Med vänlig hälsning,
Christopher Adermark