Ansök
Om oss

Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

Mars 2019

Sportlovet har passerat och våren är i antågande. Vi har många elever som är ute och spelar King eller basket och njuter av det fina vårvädret på rasterna. Inomhus har ventilationen fått en genomgång och vi märker av en bättre luftkvalitet i klassrummen.

Språkolympiaden
Vi har två elever som gått till riksfinal i årets språkolympiad. De kommer att representera Kunskapsskolan under nästa vecka i Malmö. Vi håller tummarna för att det går bra för dem! Läs mer om språkolympiaden här.

Nya ordningsregler
Vi har tillsammans med elevrådet sett över ordningsreglerna på skolan och uppdaterat dem. De flesta av reglerna har formulerats om till en positivare anda och någon regel har tillkommit. Ordningsreglerna i sin helhet finns på vår hemsida som har fått ett nytt utseende. Precis som tidigare hittar ni kalendarium och annan viktig information där.

Ny matleverantör
Det är nu klart att vi kommer att få en ny matleverantör. Under hösten och våren har en central upphandling gjorts och valet har nu landat på en leverantör som heter Närda. Närda är specialiserade på en särskild teknik, sous-vide, som innebär att maten värms på plats i skolan lite i taget för att serveras direkt. Jämfört med traditionell catering med mat som varmhålls hela förmiddagen bevaras både näringsämnen och smakämnen bättre. Det är också lättare att beräkna mängden mat och den mat som inte är uppvärmd kan sparas och serveras senare. Tekniken innebär att vi kan minska matsvinnet och de sammanlagda mattransporterna till och från Kunskapsskolans grund- och gymnasieskolor.

En aspekt som varit väldigt viktig i upphandlingen är matsäkerhet och spårbarhet, särskilt mot bakgrund av den köttskandal med obesiktigat kött som vår skola drabbades av nyligen. Vår nya leverantör använder bara kött och fågel från svenska producenter och spårbarheten är mycket god.

Det kommer alltid att serveras två rätter, varav en vegetarisk. I det nya konceptet finns också en fräsch salladsbar. Allergener minimeras i tillagningen och specialkost tillagas helt separat.

Vi kommer att ha matråd och följa upp vad eleverna tycker genom enkäter flera gånger per termin. Ambitionen är förstås att eleverna ska tycka att maten är bra, att de ska äta sig mätta och få energi för hela skoldagen.

Den nya maten kommer till vår skola till skolstarten i augusti.

Elevskåp
Jag vill informera om att skolans skåp tillhör skolan, så om det mot förmodan skulle dyka upp en situation där skåpet kan behöva öppnas kan det göras även om den aktuella eleven inte är på plats. Detta har inte hänt hittills och kommer antagligen inte att behöva göras i framtiden heller.

PRAO
Under vecka 13 och 14 kommer eleverna i årskurs 8 att vara ute på PRAO. För övriga elever kommer det vara lite större möjligheter än vanligt att få mycket hjälp och stöd i workshop, och fler redovisningstider.

Prognos
Vi har just avslutat vår terminsprognos, där vi går igenom alla elever i alla ämnen. Detta har resulterat i våra lång-ph, som pågått under denna och föregående vecka. I stort sett alla elever har fått en mer djupgående genomgång under sitt ph-samtal och planer för att ta igen sådant som behöver tas igen. De som ännu inte haft sitt lång-ph kommer att fångas upp under nästa vecka.

Med vänlig hälsning,
Christopher Adermark
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.