Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Hej,

Sommarlovet lider mot sitt slut och snart kommer vi att ha fullt med glada elever i skolan igen. Förra läsåret avslutades väldigt positivt; trots förutsättningarna med Covid-19 fick vi en fin avslutning och avslutningsfest för niorna, fantastiska meritvärden och 99% av våra avgående elever gick ut med betyg i alla ämnen. Vi i medarbetargruppen har startat upp med inspirerande gemensamma dagar med pedagogisk utveckling och planering och ser alla fram emot att ta emot såväl nya som gamla elever om en vecka.

De nya eleverna i sexan startar fredagen den 14 augusti klockan 09:00. Elever i årskurs 7-9 startar måndagen den 17 augusti klockan 09:00.

Covid-19
Vi har fortfarande kvar samma restriktioner gällande covid-19 som vi hade före sommaren och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta kommer även fortsättningsvis att påverka oss på flera olika sätt. Tydligaste konsekvenserna vid skolstarten är att vi inte kommer att kunna genomföra utvecklingssamtalen på plats i skolan, utan vi kommer istället att genomföra dem på distans. Mer information om detta får ni i årskursens veckobrev. Även föräldramöten kommer att genomföras digitalt, mer information om detta kommer när det börjar närma sig. Om det finns särskilda skäl till att ni behöver komma till skolan och träffa lärare, hör av er till aktuell lärare så ser vi vad som går att göra.

Jag vill påminna om vikten av att stanna hemma vid sjukdomssymptom, vi har alla ett ansvar för att minimera risken för smittspridning. Även i vanliga fall, innan covid-19, så är det väldigt vanligt att förkylningar sprids vid skolstarten när alla elever och medarbetare ses. Vi vet inte hur smittspridningen av covid-19 kommer att se ut om några veckor och vi måste säkerställa att vi gjort allt vi kan för att ta vårt ansvar. Jag är mycket tacksam för er hjälp med att minimera risken för smittspridning!

Jag kommer att informera er fortlöpande om hur vi hanterar restriktionerna om vi får ändrade direktiv.

Läsårsdata
Viktiga datum för läsåret. Dessa kommer ni även att kunna nå från vår hemsida, kunskapsskolan.se/nacka

HT 2019
14/8 Skolstart nya elever
17/8 Skolstart gamla elever
17-21/8 Utvecklingssamtal (halvdagar elever)
30/9 Studiedag
v.44 Höstlov
14/12 Studiedag
18/12 Terminsavslutning

VT 2020
12/1 Skolstart
121-18/1 Utvecklingssamtal (halvdagar elever)
5/2 Studiedag
v.9 Sportlov
v.14 Påsklov
7/6 Studiedag
10/6 Skolavslutning

Information om friluftsdagar etc. kommer i arbetslagens veckobrev.

Datum för nationella prov återfinns på Skolverkets hemsida

Om ni har några frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta mig eller ert barns handledare. Nu hoppas jag att ni och era barn njuter av de sista dagarna av sommarlovet!

Med vänlig hälsning,
Christopher Adermark