Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

December 2020

Hej,

En lång och annorlunda hösttermin går nu mot sitt slut. Mycket har hänt, men det som står ut när jag tittar i backspegeln är självklart coronaviruset och hur det har påverkat samhället och vårt dagliga liv, inte minst genom den oväntade stängningen sista veckan med kort varsel. För oss i skolan har det handlat om att hitta en balans mellan att bedriva undervisningen på ett så normalt sätt som möjligt och att göra vad vi kan för att inte bidra till en ökad smittspridning, vilket inte alltid har varit helt enkelt. Tack vare utmärkt stöd från Kunskapsskolans krisgrupp, tydliga riktlinjer till skolor från våra myndigheter, entusiastiska elever och bra samarbete med föräldrar har vi ändå lyckats att ge våra elever en fortsatt god utbildning och vi kan som vanligt se fantastiska resultat när det gäller meritvärden och betyg i alla ämnen! Men den största insatsen har ändå medarbetarna på skolan stått för och jag är djupt imponerad av det hårda arbete som alla på skolan har utfört och känner väldig stolthet över att vi kunnat bedriva verksamheten på det sätt som vi gjort trots förutsättningarna. Stort tack till alla som varit en del av det komplexa maskineri som krävs för att hålla skolan igång.

Vi vet ännu inte hur vår verksamhet kommer att påverkas av coronaviruset under nästa termin, mer än att utvecklingssamtalen även denna terminsstart kommer att ske digitalt på distans. Jag kommer att skicka ut information om vad som gäller före skolstarten.

Med dessa ord vill jag säga tack för i år och önska er alla en Fridfull Jul och ett Gott Nytt År!

Christopher Adermark
Rektor