Rektorn har ordet 18 maj - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev maj 2021

Hej,

Terminen närmar sig sitt slut och vi har bara tre veckor med ordinarie undervisning kvar, denna vecka inräknad. Det går fortsatt bra för våra elever, trots att vi har haft undervisning delvis på distans under hela terminen. Många starka insatser ligger bakom detta, både bland medarbetare och elever och det är mycket glädjande för mig som rektor att kunna titta tillbaka på detta läsår med stora utmaningar och se att vi tillsammans har nått längre än vi trodde var möjligt. Detta återspeglas också i de mätningar vi gör i form av enkäter, inte bara i vår egen som jag tidigare skrivit om, utan även i kommunens och Skolinspektionens enkäter ser läget bra ut.

Covid-19
Coronaviruset fortsätter att ha stor påverkan på vår verksamhet. Smittspridningen i regionen för vår åldersgrupp (högstadiet) ser ut att avstanna något, vilket är mycket positivt. Den är dock fortfarande hög. Jag har därför i samråd med huvudman beslutat att fortsätta med undervisning delvis på distans även under de veckor som är kvar av terminen. Då utvecklingen för årskurs 9 går som planerat kommer vi under de kommande veckorna att ha lika mycket undervisning på distans för årskurserna 7, 8 och 9.

Detta gäller alltså kommande två veckor (vecka 21 och 22). Observera att planeringen kan komma att förändras med kort varsel vid plötsliga förändringar av smittläget.

Årskurs med distansundervisning:

Ti

Ti

on

to

to

fr

fr

8

Undervisningen på distans kommer liksom tidigare att bedrivas enligt ordinarie schema med ordinarie lärare som bjuder in sina elevgrupper genom kalendern till sina lektioner. Närvaro tas i Skola24 som vanligt. Lärare kommer att finnas tillgängliga under workshoptid så elever kan få hjälp och stöd även hemifrån. Vi kommer alltså fortsätta bedriva fjärrundervisning med inslag av distansundervisning.

Jag vill passa på att påminna om att stanna hemma vid symtom och att fortsätta prata om vikten av att hålla avstånd och god handhygien. Jag vill också understryka vikten av att delta i smittspårning och meddela mig vid positivt testresultat, så att vi kan se mönster i smittspridning och vidta rätt åtgärder snabbt.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra vår digitala undervisning på distans, men trots detta kommer vi inte att nå lika långt som vi hade gjort om undervisningen var på plats i skolan. Tack för er förståelse för detta och det fina samarbete vi har kring alla elever på skolan, och tack för er förståelse för att tekniken inte alltid samarbetar.

Sista veckan och avslutning
Sista skolveckan (vecka 23) inleds med en studiedag då lärarna sätter elevernas betyg. Resten av veckan kommer att ägnas åt olika aktiviteter, såsom utflykter och utvärdering av året. I och med rådande restriktioner kommer vi att hålla oss i närområdet och försöka göra mycket utomhus.

Restriktionerna påverkar också hur vi gör med niornas avslutnignsfest och avslutningen. Festen kommer liksom föregående år att ersättas med en lunch på skolan. Festkommitén arbetar just nu febrilt med att ordna en fin och värdig avslutningslunch för våra avgående nior. Avslutningen kommer att genomföras basgruppsvis för årskurserna 6-8, och gemensamt på skolgården för årskurs 9. Vi har vanligtvis många föräldrar med på avslutningen, men detta är tyvärr inte möjligt i år då vi inte tillåter externa besökare. Vi kommer istället att försöka oss på att livesända avslutningen för årskurs 9, mer information om detta kommer i årskursens veckobrev.

De sista veckorna på terminen kan innebära extra utmaningar för många elever när det kommer till att hålla motivationen uppe. Vi jobbar stenhårt för att alla elever ska arbeta in i det sista och göra allt de kan för att lära sig så mycket som möjligt och inte falla på målsnöret. Hjälp oss gärna genom att prata med era barn hemma och peppa dem lite extra att hålla uppe tempot även de sista veckorna!

Tack för gott samarbete!

Christopher Adermark