Rektorn har ordet 29 juni - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev 28 juni 2021

Hej,

Sommaren är här och vi kan blicka tillbaka på ett år som inte varit likt andra. Men trots de svårigheter som året medfört har vi nått våra mål och lyckats ge eleverna en någorlunda normal vardag, även om distansundervisningen påverkat hela vårterminens verksamhet. Preliminära siffror visar på ett genomsnittligt meritvärde på 287 poäng, och 100% gymnasiebehörighet för våra avgående nior! Fantastiskt fina resultat, mycket hårt arbete ligger bakom dessa siffror och det känns otroligt bra att vi lyckades gå i mål på det sätt vi tänkt.

Avslutningsdagen bjöd på vackert väder och jag hoppas att föräldrar i årskurs 9 kunde följa med på distans. Vi kunde inte vara i kyrkan detta år, men avslutningen blev ändå stämningsfull och minnesvärd, och jag hoppas alla elever fick en avslutning som de känner sig nöjda med.

Inför hösten ser det ut som att vi kommer att starta upp som vanligt, med alla elever på plats. Det verkar dock troligt att vi även då kommer att påverkas av coronarestriktioner, men exakt hur det kommer att se ut vet jag inte i dagsläget utan detta är något jag får återkomma om efter sommaren. Detta gäller även för utvecklingssamtalen; vi återkommer om de blir på distans eller på plats i skolan.

Till föräldrar i årskurs 9 vill jag tacka för fyra fina år och önska er och era barn stort lycka till i gymnasiet!

Jag önskar er alla en riktigt skön sommar så ses vi igen i augusti!

Christopher Adermark
Rektor