Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

Januari 2022

Hej,

Efter en fin hösttermin och ett långt jullov har vi nu hälsat våra elever välkomna till vårterminen och startat upp med undervisning och utvecklingssamtal.

Covid-19
Tyvärr ser vi åter en ökad smittspridning i samhället, och med detta följer hårdare restriktioner som även till viss del påverkar oss i skolan. Vi kommer inte att bedriva undervisning på distans, utan alla elever är på plats i skolan som vanligt. Vi gör vad vi kan för att undvika onödig trängsel och fortsätter med utökad städning och handsprit i alla korridorer. Som ni redan fått besked om genomför vi våra utvecklingssamtal på distans och vi kommer åtminstone fram till och med 31 januari att minimera antalet externa besökare i skolan. Vi kommer inte heller att ge oss iväg på utflykter utanför skolan. Detta innebär bland annat, till våra elevers stora sorg, att vår resa till Romme även detta år blir inställd.

Kunskapsskolan Nacka följer myndigheternas direktiv och råd som gäller för skolan, och vi håller oss hela tiden uppdaterade kring vilka rekommendationer som gäller. Vi kan på grund av det rådande läget med kort varsel behöva fatta beslut som kan komma att påverka ditt barns skolgång. Vi hoppas att ni har förståelse för detta.

Det är fortsatt mycket viktigt att vara extra vaksam på symtom och då stanna hemma!

Enkäter
Under vårterminen genomför vi ett mindre antal enkäter för att ge alla möjlighet att lämna synpunkter på vår verksamhet. Nacka kommun kommer snart att genomföra sin enkät, som riktar sig till elever i årskurs 6 och 8, samt till vårdnadshavare i årskurs 6. Ni kommer att få en länk till enkäten via e-post.

I början av mars kommer vi att genomföra vår egen enkät, som riktar sig till alla elever och vårdnadshavare på skolan. Även denna sker digitalt, ni kommer att få en länk till enkäten via e-post.

Jag är mycket tacksam över att ni tar er tid att besvara alla då resultaten från dessa enkäter är mycket viktiga för oss för att vi ska kunna förbättra vår verksamhet.

Nationella prov
För årskurs 6 och framförallt årskurs 9 präglas vårterminen till stor del av de nationella proven. Det är stora och viktiga prov som vi genomför, men de ligger inte till grund för all bedömning av elevernas kunskaper. När betygen sätts tas också hänsyn till all annan kunskap som eleven visat sin lärare. För många elever är känslan av att proven är helt avgörande något som påverkar dem mycket i negativ riktning under terminen. Vi försöker hjälpa eleverna med detta, och det är även något ni hemma kan hjälpa till med. Prata gärna med era barn om att alla kunskaper vägs in i betygen och att den bästa förberedelsen inför ett nationellt prov är att vara utvilad och lugn.

Vi håller tummarna för att det inte sker några förändringar som påverkar oss på ett negativt sätt, så att vi åter kan fokusera helt och hållet på det vi gör bäst: att ge era barn en trygg skolgång och utvecklande undervisning!

Bästa hälsningar,
Christopher Adermark