Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Nacka

Rektor Christopher Adermark berättar om händelser på skolan.

Augusti 2022

Hej,

Nu är vi igång igen efter ett långt och välbehövligt sommarlov. Vi har efter ett par veckor med intensiva förberedelser under veckan välkomnat såväl nya som gamla elever och startat upp med utvecklingssamtal. Som vanligt förundras vi över hur mycket eleverna tycks ha växt under sommaren, och de passar genast in i sin nya roll som ett år äldre elever. Vi ser alla på skolan fram emot ett nytt spännande läsår som utan tvekan kommer att bli det bästa någonsin!

Ny läroplan
Grundskolans nya läroplan LGR 22 har trätt i kraft under sommaren och det är nu den läroplan som alla grundskolor i Sverige följer. Vi har under hela förra läsåret jobbat med de förändringar som den nya läroplanen innebär, så vi är nu redo att från start utgå från den. De förändringar som elever och föräldrar kommer att märka av är av mindre karaktär, men ni kommer att se små ändringar i EDS och hur ämnesplaneringarna ser ut.

Extra studietid
Den nya läroplanen är inte den enda förändringen av styrdokumenten som trätt i kraft under sommaren. En annan förändring är att skolans elever har rätt till ytterligare 2 timmar frivillig studietid varje vecka. För vår del innebär det att elever kommer att ha möjlighet att stanna i skolan och få hjälp med sina studier efter skoltid två timmar varje vecka. Vi återkommer med vilka dagar och tider det handlar om. Precis som tidigare kan eleverna fortfarande stanna i skolan även övrig tid då skolan är öppen och studera på egen hand.

Logga in i Kunskapsporten som vårdnadshavare
Vi förväntar oss att du som förälder är delaktig i ditt barns skolgång. Det bästa sättet är att varje vecka sätta sig en stund med sitt barn och be barnet logga in på Kunskapsporten och visa sin digitala loggbok med sin terminsplanering och även visa arbetsgångar och vilka uppgifter eleven arbetar med just nu

Som vårdnadshavare har du också möjlighet att logga in genom vår föräldrainloggning och ta del av bland annat ditt barns loggbok i Kunskapsporten utan att ditt barn är med. Du loggar in med BankID. Du kan inte se riktigt allt som du ser om ditt barn själv loggar in.

Gör så här:

  1. Gå till vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

Behöver du hjälp att hitta i Kunskapsporten är det en god idé att fråga ditt barn.

För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta: vardnadshavarinloggning@kunskapsskolan.se.

Frånvaroanmälan
Frånvaroanmälan gör du från och med denna termin genom föräldrainloggningen (se ovan). Här finner du en kort instruktion om frånvaroanmälan.

Läsårsdata 22/23
17/8 Skolstart HT22
Vecka 44 Höstlov
16/12 Studiedag
21/12 Terminsavslutning HT22
10/1 Skolstart VT23
3/2 Studiedag
Vecka 9 Sportlov
Vecka 15 Påsklov
19/5 Studiedag (klämdag Kristi Himmelsfärd)
2/6 Studiedag
9/6 Skolavslutning VT23

Övriga schemabrytande dagar såsom friluftsdagar och liknande kommer du att få information om i årskursens veckobrev.

Om du har frågor eller funderingar kring detta eller skolan i allmänhet är du alltid välkommen att höra av dig till mig eller ditt barns handledare.

Välkommen till ett nytt läsår!
Christopher Adermark
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.