Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Norrköping

Viktig information angående distansundervisning under vecka 51

Nu är det dags för ett välförtjänt höstlov för eleverna och en chans för oss medarbetare att planera för den andra delen av terminen. Bland annat så kommer vi att arbeta med våra prioriterade områden där det ena handlar om att förfina handledarrollen och det andra handlar om att utveckla undervisningen. En del av det är arbetet med att implementera de nya kursplanerna och de delar i läroplanen som förändras inför nästa läsår. Arbetslag och ämneslag har också gått igenom läget för samtliga elever för att se vilka justeringar som behöver göras i undervisningen för att nå önskat resultat. Vi vill också säkerställa att alla elever är igång och ligger fas med sina mål. Ni vårdnadshavare kan gå in och följa kunskapsutvecklingen för ert barn via Kunskapsporten. Under höstlovet kommer det att genomföras lovskola för elever i årskurs åtta och nio. Vi erbjuder upp till 50 timmar lovskola för de som riskerar att inte bli behöriga till gymnasiet, timmarna fördelas på höstlov, sportlov påsklov och under någon dag i juni, lovskolan är obligatorisk för elever som tackat ja till en plats.

Information om vaccination, covid- 19
Vi har haft två tillfällen där regionen har varit här och vaccinerat elever. Enligt planeringen så är det dags för dos två för dessa elever torsdagen den 18 november (årskurs 6 och 7) och onsdagen den 24 november (årskurs 8 och 9). Det kommer ut information om eventuell förändring av datum i arbetslagens veckobrev.

Föräldraråd
Vi har haft läsårets första föräldraråd och det var en givande träff. Bland annat var jag och biträdande rektor Lotta intresserade av hur man som vårdnadshavare uppfattar vårt undervisningspass workshop. Vi har valt att ha detta som ett av våra prioriterade områden under detta läsår och vi fick bra input kring detta som vi kommer att kunna diskutera vidare på skolan. Det finns plats för fler i föräldrarådet så jag uppmanar er att anmäla er om ni är intresserade. Tanken är att man ska få en större inblick i Kunskapsskolans arbetssätt och diskutera övergripande skolfrågor. Nästa möte är den 17 november klockan 17.30-19.00 i caféet. Mejla till mig senast måndag 15 november om ni är intresserade av att delta. I föräldrarådet ingår också Lotta Petrén Eriksson som är biträdande rektor på skolan.

Önskar er en trevlig helg och en fin höstlovsvecka!

Linda Teske
Rektor, Kunskapsskolan Norrköping