Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Norrköping

Rektor Linda Teske berättar om händelser på skolan

December 2021

Om några dagar rundar vi av höstterminen och det har arbetas intensivt in i det sista för att komma i mål med uppställda mål. Nu väntar ett förhoppningsvis avkopplande jullov för att ladda inför nästa termin.

Jag vill passa på att uppmärksamma elevrådet som gör ett fantastiskt arbete på den här skolan. Basgruppsrepresentanterna får med sig frågor från basgrupperna som sedan lyfts i elevrådet, efter det tittar styrelsen på dessa frågor och förslag och prioriterar ett antal som sedan lyfts vidare till mig för diskussion och eventuell åtgärd. Vi har bland annat diskuterat den fysiska arbetsmiljön men också hållbarhetsfrågor. Det är viktigt att lyssna på elevernas tankar och förslag, jag tycker också att det är viktigt att de får återkoppling tillbaka när det inte är genomförbart men att de då kan motivera beslutet i sina basgrupper. Parallellt med det har en grupp i elevrådet planerat för den traditionsenliga kvällen till förmån för Musikhjälpen som gick av stapeln i tisdags. Kanske lite extra roligt med tanke på att det sänds från Norrköping i år.

Under hösten har jag, som en del i min introduktion här på skolan, intervjuat fokusgrupper i samtliga årskurser. Det är tydligt att det råder en studiekultur på skolan som präglas av studiefokus i kombination med god stämning. Det eleverna uttrycker är att det ibland kan vara svårt att få hjälp av lärare i workshop. Ibland upplever eleverna att det inte finns platser i workshop men vi är tydliga med att det gör det- alltid, om man ber en lärare om hjälp att hitta en plats när man kommer dit så löser det sig. Jag kan inte nog betona vikten att eleverna följer sina planeringar, lärarna gör allt de kan för att vara tillgängliga för eleverna i undervisningen och för att de ska kunna vara det behöver eleverna följa schemat och sin planering. Det finns lärare tillgängliga hela veckan, vi ser en tendens till att eleverna vill redovisa i slutet av veckan men hjälp oss att påminna era barn om att det finns chans att redovisa även i början av veckan. Just den här frågan om workshop arbetar vi med inom ramen för ett av våra prioriterade områden och vi är övertygade om att vi kommer att förfina undervisningen ytterligare.

Vi räknar med att kunna träffa er fysiskt på vårens utvecklingssamtal som är inplanerade den 24 och 25 januari. Stort tack för gott samarbete kring frågor som rör pandemin och möjligheten till vaccin mot covid -19 här på skolan under hösten. Nu gäller det att fortsätta hålla i och låta barnen vara hemma vid minsta symptom och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Jag kommer att hålla er uppdaterade under våren kring det aktuella läget på skolan. Ni når Folkhälsomyndighetens allmänna råd på den här sidan.

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Linda Teske, rektor, Kunskapsskolan Norrköping
Tel: 0733- 137127, linda.teske@kunskapsskolan.se