Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Norrköping

Rektor Linda Teske berättar om händelser på skolan

Rektorsinformation januari 2022

Hej och god fortsättning på det nya året!

Jag hoppas att ni har haft fina, avkopplande helger. Nu drar en ny termin igång med allt vad det innebär. I samband med det vill jag informera er om hur vi hanterar den återigen ökade smittspridningen.

Kunskapsskolan har sedan tidigare tagit fram interna riktlinjer för hur olika situationer ska hanteras centralt och lokalt. Dessa uppdateras löpande och vi bevakar givetvis läget i regionen. Regeringen har varit tydliga med att skolorna ska hålla öppet och omfattas inte i lika stor utsträckning av de i övrigt rådande restriktionerna i samhället. Men vi behöver ju ändå göra allt vi kan för att undvika en omfattande smittspridning.

• Vi har utökat våra städrutiner (ex oftare avtorkning av tagytor och bord etc).
  • Handsprit finns utplacerat på många ställen på skolan.
  • Vi samlar inte större grupper av elever.
  • Eleverna får inte längre gå upp till stan på lunchrasten.

Vi hade så gärna hoppats på att kunna genomföra kommande utvecklingssamtal på plats men under rådande läge behöver de i huvudsak genomföras digitalt. Det har fungerat väldigt bra så det ska egentligen inte påverka kvaliteten i samtalet. I vissa undantagsfall kan det vara nödvändigt att ses här på skolan men då ser vi till att det går att hålla ordentligt avstånd.

När det gäller prao:n ber jag att få återkomma längre fram om hur det blir.

I övrigt påminner vi om att tvätta händerna, hålla avstånd och använda handsprit. Om ditt barn får symtom ska barnet stanna hemma och boka tid för testning. Det är också mycket viktigt att du informerar ditt barns handledare om ditt barn testar positivt för covid-19, detta för att vi ska ha en överblick över smittspridningen på skolan och kunna införa rätt åtgärder.

Vi erjuder i dagsläget inte distansundervisning men om ditt barn är hemma i exempelvis familjekarantän eller har milda symtom och orkar jobba så kan hen arbeta med sina steg och följa sina arbetsgångar i kurs. Handledarna erbjuder digitalt PH- samtal för att följa upp skolarbetet för dessa elever.

Regionen har samlat information gällande covid-19 på 1177.se, läs gärna mer där.

Jag kommer att hålla er uppdaterade om läget framöver och hör gärna av er om ni har frågor.

Med vänliga hälsningar,
Linda Teske, rektor