Rektorn har ordet 6 november - Kunskapsskolan Nyköping

Med anledning av de skärpta allmänna råden i Sörmland

Rektorsbrev november

Hej,

Smittspridningen av covid-19 ökar just nu i Sverige och som många av er redan vet har Folkhälsomyndigheten infört skärpta allmänna råd i region Sörmland. De ny allmänna råden innebär bland annat att alla ska minska sina sociala kontakter i möjligaste mån och arbeta hemifrån om det är möjligt. Det är fortsatt tillåtet att resa i kollektivtrafiken om man måste ta sig till sitt arbete eller till skolan men om era barn kan cykla eller gå till skolan så bör de göra det istället för att resa i kollektivtrafiken. De nya restriktionerna gäller till och med den 26 november. Ni kan läsa mer om de skärpta allmänna råden i Sörmland på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vi på Kunskapsskolan Nyköping fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer, allmänna råd och riktlinjer. Skolan är fortsatt öppen och eleverna är välkomna till skolan så länge de är friska och symtomfria. Självklart är det extra viktigt att alla är uppmärksamma på symtom, är noggranna med att tvätta händerna och stannar hemma vid minsta symtom. Vid symtom rekommenderar Folkhälsomyndigheten att man ska testa sig för covid-19, mer information om hur det går till hittar ni på 1177 Vårdguidens hemsida.

Vi har redan sedan tidigare infört flera åtgärder för att minska risken för smittspridning på skolan. Vi har bland annat förstärkta städrutiner, vi har sett över schemat för att minska trängsel, vi påminner våra elever om att tvätta händerna och hålla avstånd och vi har handsprit på olika platser i skolan, bland annat i matsalen.

Prata gärna med era barn där hemma om att det är extra viktigt att vara noggrann med att tvätta händerna och hålla avstånd just nu.

Ni kan läsa mer om covid-19 på Folkhälsomyndighetens eller 1177 Vårdguidens hemsida. Ni kan också ringa till 113 13 om ni har allmänna frågor om covid-19, har ni frågor om symtom eller liknande kan ni ringa 1177.

Har ni några frågor om hur vi hanterar situationen på skolan kan ni kontakta mig via mejl eller telefon.

Linda Teske
Rektor, Kunskapsskolan Nyköping