Rektorn har ordet 8 januari - Kunskapsskolan Nyköping

Rektor Linda Teske berättar om händelser på skolan.

Januari 2021

Hej,

God fortsättning på det nya året! Här på skolan är vi laddade för en ny termin med allt vad det innebär. Däremot kommer det se annorlunda ut till en början med anledning av att smittskyddsläkaren i Sörmland rekommenderar distansundervisning för högstadiet för att minska smittspridningen i regionen. Vi följer dessa rekommendationer i likhet med Nyköpings kommun. Detta innebär att vi går över till distansundervisning för årskurs 7-9 från och med måndagen den 11 januari till och med den 24 januari. För årskurs 4-6 gäller ordinarie undervisning på plats i skolan som vanligt.

Eleverna i årskurs 7-9 kopplar upp sig klockan 08.20 varje morgon för en samling och tanken är att de sedan följer sitt schema och de kommer att få ett delat dokument med workshoppass att boka in sig på. Kommunikationspassen kommer att gå enligt schema. Elever med särskilda behov eller som av särskilda anledningar inte kan delta i undervisningen digitalt hemifrån kommer att erbjudas att komma till skolan. Elevhälsoteamet kommer att utvärdera vilka elever som är i behov av att vara på skolan, om ditt barn inte kan delta i undervisningen hemifrån ber jag dig kontakta barnets handledare. Vi vill också att du som vårdnadshavare sjukanmäler ditt barn i Skola 24 vid eventuell sjukdom, i annat fall förutsätter vi att hen deltar i undervisningen.

Det finns möjlighet att komma till skolan på måndag mellan klockan 8.00 och 11.00 och hämta saker som behövs. Från onsdag 13/1 kommer eleverna att dagligen ha möjlighet att hämta en matlåda (kalla som de kan värma) Du som vårdnadshavare behöver mejla in till ditt barns handledare och meddela vilka dagar ni önskar hämta mat. Senast måndag 9.00 behöver vi veta så att vi kan meddela vår matleverantör, ISS. Matlådan hämtas upp vid lastkajen vid Bagaregatan.För att minska trängsel och risken för smittspridning gäller följande tider för hämtning:

- årskurs 7 mellan kl. 11.00-11.30

- årskurs 8 mellan kl. 11.30-12.00

- årskurs 9 mellan kl. 12.00-12.30

Jag beklagar den bristfälliga framförhållningen, men vi får nu alla hjälpas åt för att minska den allmänna smittspridningen. Trots förutsättningarna hoppas jag att vi kan samarbeta kring detta och jag lovar att hålla er uppdaterade framöver. Ni kan vara säkra på att vi gör att vi kan för att detta ska fungera och vi är väl förberedda men jag vädjar om er förståelse för att det inte kommer att vara som vanligt!

Linda Teske
Rektor, Kunskapsskolan Nyköping