Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Nyköping

Rektor Matilda Granath berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2021

Nu är det bråda dagar här på skolan! Mycket som ska färdigställas innan omdömen och betyg ska sättas och både lärare och elever arbetar på flitigt. Snart stundar ett härligt jullov.

Uppdaterade restriktioner Covid
Trots att restriktionerna om distansundervisning hävts och vi under den här terminen haft alla elever på plats har vi varit väldigt förskonade från bekräftade fall på skolan. Jag vill passa på att tacka er vårdnadshavare för ett gott samarbete kring detta då ni haft era barn hemma vid symptom och vid behov ställt frågor. Eftersom smittspridningen är fortsatt relativt hög behöver vi fortsätta att hjälpas åt för att hålla den nere. De restriktioner som kom i slutet av november säger att även fullvaccinerade ska testa sig vid symptom samt alla som bor med en bekräftat sjuk person stanna hemma i sju dagar och testa sig för covid-19, detta gäller oavsett om man är vaccinerad eller inte. Den här veckan kom regeringen och Folkhälsomyndigheten med ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen i samhället. Dessa nya åtgärder gäller dock inte skolan och påverkar inte elevernas undervisning. Det är först om smittspridningen ökar ännu mer som våra barn och unga påverkas. Vi får hoppas att dessa åtgärder fungerar och att smittspridningen återigen minskar. Ni kan läsa mer om de nya åtgärderna på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Elevinflytande
Elevhälsan har under november genomfört en kortare enkät hos samtliga elever gällande arbetspasset workshop då detta är ett område som vi under de senaste åren fokuserat lite extra på. Eleverna ombads beskriva hur en bra workshop är och struktur och studiefokus är något som uppskattas hos eleverna. När vi genomfört observationer av just workshop så är det glädjande att se att just detta genomsyrar vår verksamhet. Basgrupperna har också fått i uppdrag att diskutera i smågrupper om hur de lär sig bäst och där är det tydligt att eleverna uppskattar att få diskutera det som de arbetar med så fråga gärna era ungdomar om vad de arbetar med i skolan.

Läsårstider/Kalendarium
Vårt kalendarium hittar ni som vanligt på vår hemsida. Den 13 december har vi Lucia i Alla Helgona kyrka och ni vårdnadshavare är välkomna klockan 13.30. Jag vill också uppmärksamma er om att vi har en halv studiedag den 16 december då eleverna slutar efter lunch och Klubben är då stängd. Terminen avslutas den 21 december och vi startar igång vårterminen tisdag den 11 januari.

Jag önskar er alla en fin jul och ett gott nytt år!

Med vänlig hälsning,
Matilda Granath, rektor Kunskapsskolan Nyköping