Ansök
Om oss

Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Nyköping

Rektor Matilda Granath berättar om händelser på skolan.

September 2022

Hej!

Nu har vi kommit en bit in på höstterminen och eleverna har haft sina välkomst- och utvecklingssamtal och jag måste säga att jag tycker att det är så härligt att kunna erbjuda samtal på plats på skolan igen. Några årskurser har också haft föräldramöten, bland annat årskurs 9 där fokus låg på det kommande gymnasievalet. Övriga årskurser kommer att bjudas in till föräldramöten under hösten. Vi har också genomfört skolval för årskurs 7-9. Ett stort tack till SO-laget som planerade och genomförde detta och till de elevrådsrepresentanter som var med och hjälpte till som valförrättare! Annat som hänt i början på terminen är att årskurs 4-5 har fått en digital rundvisning av Naturhistoriska riksmuseet och att årskurs 8 och 9 har varit på vandring längs Sörmlandsleden. Du följer väl vårt konto på instagram där du kan se mer av vad som händer i vår vardag här på skolan? Sök på Kunskapsskolan_Nyköping så hittar du vårt konto.

Ordningsregler
För att lärande ska kunna ske behöver det råda studiefokus i en trygg och trivsam miljö och som en del av skolans förebyggande arbete har vi på skolan ordningsregler. Våra ordningsregler är förankrade i samtliga basgrupper samt elevrådet. Under nästa vecka kommer alla arbetslag ta upp och diskutera ordningsreglerna tillsammans med eleverna under morgonsamlingarna och ph-samtalen. Vi gör denna extra satsning då vi i vissa fall upplever att språkbruket mellan eleverna har hårdnat och för att vi har haft lite problem med skadegörelse på skolan och på Friskis & Svettis. Ni hittar våra ordningsregler på vår hemsida och vi ser gärna att ni diskuterar dem hemma med era barn.

Skolgarderoben
Nu kan våra elever beställa produkter via en webshop hos vår profilleverantör Skolgarderoben. Jag bifogar ett informationsblad om hur beställningen görs. Produkterna kommer att levereras till skolan men all betalning och eventuella returer sköts av Skolgarderoben.

Pilotprojekt för att följa elevernas närvaro
Under vårterminen fick vi på Kunskapsskolan Nyköping vara delaktiga i ett pilotprojekt för att på ett bättre sätt kunna följa elevernas närvaro i workshop. Målet med projektet är att vi ska kunna följa elevernas närvaro kopplat till deras personliga schema. Detta är en efterlängtad funktion och vi ser fram emot att allt faller på plats. Projektet har fortsatt det här läsåret med nya och fler funktioner, som till exempel att sjukanmälan sker via föräldrainlogget och inte längre i Skola24. Som alltid, när nya system ska provas ut, så följer det med barnsjukdomar och vi har en tät dialog med vår systemutvecklare på huvudkontoret och meddelar honom när något inte fungerar. Flera vårdnadshavare har påpekat att de saknar en bekräftelse på att frånvaroanmälan gått igenom och det är en funktion som kommer att komma under höstterminen. Du anmäler frånvaro via vardnadshavare.kunskapsskolan.se och du kan anmäla både hela dagen eller del av dag. Du kan också ringa och frånvaroanmäla ditt barn på 08-506 915 53 före kl 07.45. Om du upplever att något inte fungerar ber jag dig att kontakta mig eller ditt barns handledare så felanmäler vi det!

Med vänlig hälsning,
Matilda Granath
Rektor Kunskapsskolan Nyköping
matilda.granath@kunskapsskolan.se

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.