Ansök
Om oss

Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Nyköping

Rektor Matilda Granath berättar om händelser på skolan.

Mars 2023

Hej!

Nu är den första perioden av vårterminen avklarad och jag hoppas att sportlovet gett eleverna lite ny energi och att de nu är redo för resten av terminen. Det är nämligen mycket att se fram emot! Bland annat ska årskurs 5, som avslut på sitt arbete med Vasatiden, åka till Stockholm och Vasamuseet, årskurs 8 är i skrivande stund ute på sin första prao. Årskurs 7-9 kommer inom kort att få besök av RFSL ungdom. För årskurs 6-9 har vi också en aktivitetsdag inplanerad fredag den 10 mars. Innan sportlovet så firades alla hjärtans dag på skolan och eleverna möttes av hjärtan och musik på morgonen och uppskattande lappar runt om på skolan. Ett stort tack till elevrådet som hjälpte till med pyntet.

Under sportlovet har vi inte bara erbjudit lovskola för eleverna i årskurs 8 och 9. Medarbetarna har tillsammans med kollegor i klustret utbildat sig inom PDV, pågående dödligt våld, under ledning av säkerhetsexperten Lena Ljungdahl. Som ni säkert är medvetna om så har det skett flera skoldåd i Sverige och för att vara förberedda för om det värsta skulle inträffa så har Kunskapsskolan beslutat att utbilda samtliga medarbetare inom detta. En stor del av utbildningen handlar om vad man kan göra med det förebyggande arbetet för att undvika skoldåd och vilka varningssignaler det finns bland unga som genomför skolattacker.

Nu pågår nomineringsprocessen till lärargalan 2023 och vi följer med spänning de lärare som blivit nominerade av eleverna! Eleverna på Kunskapsskolan Nyköping har verkligen visat sin uppskattning för sina lärare och vi har ett flertal lärare som är nominerade vilket känns som ett fint kvitto på att våra lärare alltid arbetar med eleverna som utgångspunkt och vill att de ska lyckas med sina studier. Vi är väldigt stolta över nomineringarna och vi håller förstås tummarna för de lärare som nominerats!

Snart inleds perioden av nationella prov för årskurs 6 och 9 vilket alltid brukar vara lite pirrigt för eleverna men jag kan garantera er att lärarna har gjort sitt yttersta för att förbereda eleverna på bästa sätt inför dessa. De dagar som eleverna skriver nationella prov bjuder vi på frukost på skolan som ytterligare ett sätt att ge eleverna de bästa förutsättningarna. Under de nationella proven beviljas ingen ledighet för eleverna i årskurs 6 och 9, det är viktigt att alla elever genomför proven för att ge ett så brett bedömningsunderlag som möjligt.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Jag hoppas att många av er haft möjlighet att svara på Skolinspektionens enkät som jag tidigare skrivit om. Om du inte svarat så har de förlängt sin svarstid till den 7 mars. Nu är det också dags för Kunskapsskolans egna stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 6 mars och sista svarsdagen är den 19 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Jag vill också göra er uppmärksamma på att onsdagen den 15 mars slutar eleverna vid lunch.

Ha en bra månad så hörs vi snart igen!

Med vänlig hälsning,
Matilda Granath
Rektor Kunskapsskolan Nyköping

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.