Ansök
Om oss

Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Nyköping

Rektor Matilda Granath berättar om händelser på skolan.

Maj 2023

Hej,

Vårterminen går, som vanligt, i en rasande fart och nu är det inte många dagar kvar på detta läsår och snart väntar ett härligt sommarlov! Här på skolan råder full aktivitet med att färdigställa allt skolarbete men det händer också andra typer av aktiviteter. För ett par veckor sedan avslutades utmaningen Hopprepsskoj, ett projekt som Gymnastikförbundet står bakom och som är en del av Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Totalt var drygt 200 skolor med i projektet och Kunskapsskolan Nyköping slutade på plats 6 vilket vi är stolta över! Årskurs 4 tog också hem förstapriset i Barkbåtsracet som anordnas av Sörmlands museum i samarbete med Nyköpings kommun.

Samtidigt som säcken ska knytas ihop så blickar vi framåt mot nästa läsår. Vi har nyligen haft vårt traditionsenliga glasskalas för våra nya elever som ska börja på skolan i höst. Vi har gjort mindre förändringar i vår antagning inför hösten för att börja närma oss en stadieindelad organisation med ett större högstadie och mindre mellanstadie. Nästa läsår kommer vi därför att ta in två  basgrupper i årskurs 4, en basgrupp i årskurs 6 och två basgrupper i årskurs 7. Vi gör den här förändringen då det både är bättre för eleverna och för skolan att börja hos oss i samband med att man byter stadie.

Elev- och föräldraenkät
Tack till er som besvarade vår föräldraenkät! Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever. Nu kommer jag tillsammans med medarbetarna att analysera resultatet och påbörja arbetet med nästa läsårs kvalitetsplan och ta fram de prioriterade områden som vi kommer att fokusera extra på under läsåret 2023/2024.Mer om dessa kommer i rektorsbrev i höst.

Skolavslutning
Skolavslutningen är torsdag den 8 juni klockan 16.00 och vi kommer hålla till på Slottsvallarna. Eleverna startar dagen basgruppsvis på skolan och går sedan gemensamt ner till Vallarna. Ni är alla varmt välkomna! Mer detaljerad information gällande skolavslutningen kommer ni få av barnens basgruppshandledare.

Läsårsdata och skolstart
Läsåret 2023/2024 startar tisdag den 22 augusti för våra nuvarande elever. Mer detaljerad information om starttid och schema för första veckan kommer ni få från arbetslaget. Som tidigare år kommer våra nya elever och basgrupper att ha skolan för sig själva ett par dagar, vilket innebär att de startar torsdagen den 17 augusti. För ytterligare information kring lovdatum läsåret 2023/2024 - se vår hemsida kunskapsskolan.se

Jag vill också passa på att tacka er vårdnadshavare för all feedback jag får kring det vi gör. Jag tror att ett gott samarbete mellan hem och skola i kombination med skickliga pedagoger gör att elever trivs i skolan och lyckas med sina studier.

Med det sagt så tackar jag för det här läsåret och önskar er en riktigt fin sommar!

Med vänlig hälsning,
Matilda Granath
Rektor Kunskapsskolan Nyköping

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.