Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Hej,
Då är vi igång! En dryg månad har gått sedan skolstart och rutinerna börjar sätta sig. Vi har nu hunnit med att gå igenom vårt arbetssätt och även det förhållningssätt till skola, studier, vuxna och kamrater som vi vill ska efterlevas. Arbetet kommer fortsätta löpande under året för att skapa den studiefokuserade miljö och trevliga kultur vi eftersträvar.

Sexorna startade september månad med tredagars vistelse i Herrfallet. 112 st, 12 åringar som bodde sex och sex i självhushåll. De har lagat frukost, lunch och middag själva. De har också storstädat huset innan avfärd dag tre. Hela vistelsen har de skött suveränt, härligt att få umgås med era ungdomar på detta sätt!

Läxor
I flera ämnen är det hemläxa varje vecka, till exempel i engelska och moderna språk. Kunskapens moder heter repetition och att lägga ned lite extra tid på sina studier är viktigt, 30 minuter varje vardag rekommenderar jag. Om veckomålen inte nåtts ska de göras efter skoltid. Vi uppskattar om ni vårdnadshavare påminner era barn om detta så att vi kan lyckas med att alla elever når så långt som möjligt!

Skojbråk/skojretas
Det förekommer en del skojbråk, vilket vi har nolltolerans för. Vi pratar dagligen med eleverna om vikten att vara en schysst kompis, och vilka regler som gäller i skolan. Prata gärna hemma vid middagsbordet om vad en schysst kompis är och varför det är viktigt att följa de regler som finns.

Telefoner och datorer
För att eleverna ska kunna fokusera på sina studier har vi mobilförbud på skolan sedan länge. Telefonerna ska förvaras i elevens skåp som ska vara låst. Det är inte tillåtet att lyssna på musik via telefonen, däremot får eleverna gärna lyssna på musik på sina Chromebooks om de upplever att de har lättare att koncentrera sig då. Datorerna ska enbart användas för elevernas studier.

Digital loggbok
År 7-9 har nu helt och hållet gått över till den digitala loggboken. Vi upplever att det har blivit lättare för eleverna att få en överblick över sina studier och vilka uppgifter de ska arbeta med. Det har varit lite tekniska problem nu i början men de åtgärdas löpande. Som vårdnadshavare finns det nu alltså en digital loggbok på Kunskapsporten att titta i varje vecka, istället för den gamla analoga. Det ni behöver för att kunna följa vad era barn gör i ämnena via loggboken är deras inloggning till Kunskapsporten.

Liten agenda oktober
10 - har eleverna ledigt.
11 - Gymnasiemässa
16-18 - utvecklingssamtal år 6
23-25 - utvecklingssamtal år 6
v44 - lov

Kom gärna och hälsa på, anmäl gärna ert besök!

Hälsar er rektor
Mats