Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Hej,

Vårterminen har startat i full fart och i måndags vikarierade jag som lärare i Idrott. Jag och niorna var på Gustavsvik och arbetade med livräddning. Vilken dag! Vilka elever! Så trevligt och gemytligt det var att undervisa igen! Tack för denna härliga dag!

Studiefokuserad miljö
Arbetsron har förbättrats mycket under läsåret men det är fortfarande en del “skojbråk” bland de yngre eleverna som ibland slutar i konflikter. Det nya är nu en app som heter Telonym som många elever använder. Den möjliggör att man kan skriva anonymt till varandra. Jag ber er föräldrar att gå in i era barns Telonym och läsa vad eleverna skriver till varandra. Vi behöver hjälpas åt, skolan och hemmet, för att se till så att eleverna är schyssta mot varandra också i sociala medier. De händelser som sker på fritiden följer ibland med till skolan och påverkar elevernas arbetsro.

Lovskola
För att alla våra elever ska nå sin fulla potential erbjuder vi lovskola under sportlovet. Vi erbjuder lovskola på måndag och tisdag 08.30-12.30 för eleverna i årskurs nio som riskerar att inte nå betyget E i matematik, engelska och svenska.

Prao
Prao är numera obligatoriskt och denna termin ska åttorna ha sin prao under vecka 15. Syftet med PRAO är att ge eleverna erfarenhet från arbetslivet. Det är också ett utmärkt tillfälle för eleverna att utveckla sina förmågor på en arbetsplats. Vi skulle behöva er hjälp för att hitta meningsfulla PRAO-platser till alla elever. Vi är mycket tacksamma för alla tips!

Enkät 2019
Det är snart dags för den årliga enkäten som skickas till elever och föräldrar. Enkätresultaten är mycket viktiga för oss i vårt arbete med att utveckla verksamheten och är en stor del av vårt kvalitetsarbete. Enkäten skickas ut den 4 mars och stänger den 18 mars. Eleverna gör enkäten tillsammans i skolan och ni föräldrar får enkäten i e-postlådan. Mer information kommer under vecka 9.

Friluftsdag
Tisdag 5 mars planerar vi att ha en vinterfriluftsdag. Mer information kommer från ditt barns handledare!

Mats