Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Hej och välkomna till ett nytt spännande läsår!

Hoppas ni haft en vilsam och skön ledighet! Det är föränderliga tider med mycket ovisshet om framtiden. Jag har haft en bra sommar och pandemin har gjort att dagarna har varit lite mer avkopplande på grund av att man inte haft några stora krav på sig att fylla ledigheten med evenemang och resor. Man har helt enkelt varit tvungen att hålla avstånd och se till att man träffat så lite människor som möjligt. Det jobbigaste har varit att inte kunna träffa de nära och kära på det sätt man önskat.

Nu är planeringen i full gång inför skolstarten. All personal är tillbaka och alla är taggade att köra igång den 17 augusti. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla elever igen. Lika spännande varje år att få träffa sexorna och starta relationsbyggandet.

Som jag varit inne på redan råder det fortfarande strikta restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Vi följer dessa och jag vill härmed informera er om vad som gäller.

Skolan kör på som vanligt. Alla elever går i skolan efter schema. Inga besökare tillåts komma in på skolan. Detta innebär att de stundande utvecklingssamtalen, för skolår 7-9, inte kommer att äga rum som vi är vana vid. Den tid som ni fått för utvecklingssamtal kommer att bibehållas. Vårdnadshavare och elever kommer att bjudas in för ett digitalt möte. En mall för utvecklingssamtalet skickas ut via Google Classroom. Elev och vårdnadshavare fyller i den tillsammans. Vid utvecklingssamtalet sitter eleven tillsammans med handledaren och vårdnadshavare bjuds in att delta via länk.

Alla övriga eventuella möten kommer att ske digitalt, alltså inga möten kommer att ske på skolan.

Jag vill att ni är uppmärksamma på symtom som snuva, hosta, halsont och allmänt nedsatt tillstånd och då låter era barn stanna hemma. Tvätta händerna ofta.

Vi kommer att informera eleverna om vad som gäller och försöker se till att hålla avstånd, servar med handsprit och påpekar en strikt handhygien. På idrottslektioner sker inga övningar där kroppskontakt krävs.

Respekterar alla dessa restriktioner kommer smittspridningen att minimeras. Jag hoppas alla tar sitt ansvar och följer direktiven.

Sjukanmälan skall göras varje dag eleven är borta från skolan!

Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv löpande och håller er vårdnadshavare underrättade om förändringar uppstår.

Skolan startar måndag den 17 augusti klockan 09.30 för år sju, åtta och nio. År sex hälsas välkomna 09.40.

Hjärtligt välkomna till oss på Kunskapsskolan och välkomna tillbaka blivande år sju, åtta och nio!

Jag ser fram emot en framgångsrik termin!

Hälsar er rektor,
Mats Barlow