Rektorn har ordet 14 april - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Hej,

Tyvärr ser vi ingen ljusning beträffande smittspridningen i Örebro. På skolan är det för närvarande ett fåtal bekräftade fall covid-19. Efter nya samtal med smittskyddet i Örebro har jag beslutat att vi fortsätter med fjärrundervisning för år sju och åtta under de kommande två veckorna. Detta för att minska trängseln och risken för smittspridning. Beroende på hur smittspridningen ser ut på skolan kan fler åtgärder komma att vidtas framöver och då med väldigt kort varsel.

Jag har varit runt i alla basgrupper idag på morgonen och vädjat om att det är mycket viktigt att man tar sitt personliga ansvar med att tvätta händerna, använda handsprit, hålla avstånd, så mycket det går samt att gå ut på rasten. Det är också mycket viktigt att man är hemma vid minsta symptom, såsom snuva, ont i halsen, ont i huvudet och hosta. Är någon i familjen sjuk i covid-19 måste resterande familjemedlemmar vara i karantän, alltså inte gå till skolan även om man känner sig frisk.

År 6 - Läser enligt ordinarie tider men basgruppsvis, alla dagar på plats i skolan.

År 7 - Läser enligt ordinarie schema på skolan den 20/4, 22/4, 23/4, 27/4 samt 29/4.
Övriga dagar fjärrundervisning enligt ordinarie schema.

År 8 - Läser enligt schema på skolan den 19/4,21/4,26/4 samt 28/4 samt 30/4.
Övriga dagar fjärrundervisning enligt ordinarie schema.

År 9 - Läser enligt ordinarie schema resterande dagar på plats i skolan.

Elever i år 7-8 som är i behov av extra stöd förväntas vara på skolan, även under fjärrundervisningen. Vid fjärrundervisning behöver eleven vara synlig och ha kameran på, det är så vi tar närvaro. Projektprov, måndag och onsdag, genomförs som vanligt i skolan för de elever det gäller, 08.15-09.30 även de dagar det är fjärrundervisning. Angående matsituationen under dessa veckor så finns det matlådor att hämta på skolan, antingen dagen innan distans om eleven är i skolan eller samma dag. Det är viktigt att ni samtalar hemma om att hålla avstånd i alla sammanhang där det
är möjligt.

Med hopp om att återgå till ordinarie undervisning i skolan från och med vecka 18.

Har du frågor om detta är du välkommen att kontakta mig.

Hälsar
Mats Barlow