Rektorn har ordet 30 april - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Hej,

Rektorsbrev för maj blir nästan en kopia av mitt förra brev!

Tyvärr ser vi ingen ljusning beträffande smittspridningen i Örebro. På skolan är det för närvarande fortfarande ett fåtal bekräftade fall covid-19. Vi smittspårar och tar nu personlig kontakt med elever som vi vet arbetat inom två meters avstånd och under minst 15 minuter.

På detta sätt försöker vi hålla smittspridningen nere. Vi har i dagsläget ingen större oro för någon ökad smittspridning på skolan.

Efter nya samtal med smittskyddet i Örebro har jag beslutat att vi fortsätter med fjärrundervisning för år sju och åtta under de kommande veckorna, vecka 18 samt under kortveckan vecka 19. Vi hoppas att vi kan gå tillbaka till ordinarie undervisning från och med vecka 20.

Jag påpekar igen att det är mycket viktigt att man tar sitt personliga ansvar med att tvätta händerna, använda handsprit, hålla avstånd så mycket det går samt att gå ut på rasten. Det är också mycket viktigt att man är hemma vid minsta symptom, såsom snuva, ont i halsen, ont i huvudet och hosta. Är någon i familjen sjuk i covid-19 måste resterande familjemedlemmar vara i karantän, alltså inte gå till skolan även om man känner sig frisk.

Det är viktigt att ni samtalar hemma om att hålla avstånd i alla sammanhang där det är möjligt.

År 6 - Läser enligt ordinarie tider men basgruppsvis, alla dagar på plats i skolan.

År 7 - Läser enligt ordinarie schema på skolan den 3, 5, 7, 10 och 12 maj.
Övriga dagar fjärrundervisning enligt ordinarie schema.

År 8 - Läser enligt schema på skolan den 4, 6 och 11 maj.
Övriga dagar fjärrundervisning enligt ordinarie schema.

År 9 - Läser enligt ordinarie schema resterande dagar på plats i skolan.

Elever i år 7-8 som är i behov av extra stöd förväntas vara på skolan, även under fjärrundervisningen. Elever som är på skolan när det är fjärrundervisning förväntas arbeta enligt sitt schema.

Vid fjärrundervisning behöver eleven vara synlig och ha kameran på, det är så vi tar närvaro.

Det är viktigt att alla kopplar upp sig till fjärrundervisningen på WS-passen.

Projektprov, måndag och onsdag, genomförs som vanligt i skolan för de elever det gäller, 08.15-09.30 även de dagar det är fjärrundervisning.

Angående matsituationen under dessa veckor så finns det matlådor att hämta på skolan, antingen dagen innan distans om eleven är i skolan eller samma dag.

Med hopp om att återgå till ordinarie undervisning i skolan från och med vecka 20.

Har du frågor om detta är du välkommen att kontakta mig.

Hälsar
Mats Barlow