Rektorn har ordet 20 maj - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Maj 2021

Hej,

Efter nya samtal med smittskyddet i Örebro har jag, tillsammans med vår huvudman, beslutat att vi fortsätter med delvis fjärrundervisning. Smittläget ser bättre ut i regionen och vi kommer därför successivt att öka på antalet elever på plats i skolan. Med de beslut vi nu fattar kommer den totala smittrisken att minska med cirka 15-20% jämfört om vi skulle ha full skola varje dag.

Efter diskussioner i medarbetargruppen har vi beslutat att nu växla över till att det är årskurs 9 som har fjärrundervisning under sina stegdagar, det vill säga tisdagar, torsdagar och fredagar. Detta på grund av att de flesta niorna börjar bli klara för slutbetyg i de här ämnena.

Det är extra viktigt, på grund av de väntande slutbetygen, att elever i behov av stöd kommer till skolan om de har blivit kallade! Handledarna kommer att meddela de elever i år nio som skall vara på skolan under fjärrundervisningen. Även vårdnadshavare meddelas.

Vecka 21 och 22 ser ut som följer;
Måndag - Full skola
Tisdag - Fjärr år 9
Onsdag - Full skola
Torsdag - Fjärr år 9
Fredag - Fjärr år 9

Jag påpekar igen att det är mycket viktigt att man tar sitt personliga ansvar med att tvätta händerna, använda handsprit, hålla avstånd så mycket det går samt att gå ut på rasten. Det är också mycket viktigt att man är hemma vid minsta symptom, såsom snuva, ont i halsen, ont i huvudet och hosta. Är någon i familjen sjuk i covid-19 måste resterande familjemedlemmar vara i karantän, alltså inte gå till skolan även om man känner sig frisk.

Det är viktigt att ni samtalar hemma om att hålla avstånd i alla sammanhang där det är möjligt.

Projektprov, måndag och onsdag, genomförs som vanligt i skolan för de elever det gäller, 08.15-09.30 även de dagar det är fjärrundervisning.

Angående matsituationen under dessa veckor så finns det matlådor att hämta på skolan, antingen dagen innan distans om eleven är i skolan eller samma dag. Anmäl till handledare om matlåda önskas!

Har du frågor är du välkommen att kontakta mig.

Hälsar
Mats Barlow