Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Örebro 20210817

Hej och välkomna till ett nytt spännande läsår!

Hoppas ni haft en vilsam och skön ledighet! Det är fortfarande föränderliga tider med mycket ovisshet om framtiden. Jag har haft en bra sommar och pandemin har gjort att dagarna har varit lite mer avkopplande på grund av att man inte haft några stora krav på sig att fylla ledigheten med evenemang och resor. Det som har varit positivt är att jag har kunnat träffa familjen med barn och barnbarn i sommar. Fortfarande har jag iakttagit försiktighet med att umgås med människor som jag inte träffar dagligen. Man kan nog inte vara nog försiktig, det är inte över ännu.

Nu är planeringen i full gång inför skolstarten. All personal är tillbaka och alla är taggade att köra igång och träffa våra elever igen 23 augusti med år 7-9 och den 24 augusti med våra nya sexor.

Covid-19
Som jag varit inne på redan råder det fortfarande restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Vi följer dessa och jag vill härmed informera er om vad som gäller.

Alla elever skall vara i skolan och arbeta efter sitt schema. Inga besökare tillåts komma in på skolan tills vidare, det gäller även vårdnadshavare. Detta innebär att de stundande utvecklingssamtalen, för skolår 7-9, kommer att ske digitalt. Eleven är i skolan och sitter tillsammans med handledare. Vårdnadshavare kopplas upp digitalt. Alla övriga eventuella möten kommer att ske digitalt, alltså inga möten kommer att ske på skolan.

Jag vill att ni är uppmärksamma på symtom som snuva, hosta, halsont och allmänt nedsatt tillstånd och då låter era barn stanna hemma och bokar tid för testning. Om ditt barn testar positivt för covid-19 behöver ni informera skolan om detta för att vi ska kunna vara behjälpliga med smittspårningen. Sjukanmälan skall göras varje dag eleven är borta från skolan!

Vi kommer att informera eleverna om vad som gäller och försöker se till att hålla avstånd, vi har placerat ut handsprit runt om på skolan och påpekar vikten av en strikt handhygien. På idrottslektioner sker inga övningar där kroppskontakt krävs.

Om ni har varit utomlands finns det rekommendationer kring testning och karantän, vi ber er att följa dem. Mer information om vad som gäller vid hemkomst från utlandet hittar ni på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Om vi alla tar vårt ansvar och följer de rekommendationer som finns kommer smittspridningen att minimeras.

Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv löpande och håller er vårdnadshavare underrättade om förändringar uppstår.

Att utrusta ditt barn med inför skolstart
Skolan tillhandahåller dator, skrivblock, sudd och penna vid skolstart. Övrig nödvändig utrustning som ditt barn behöver är någon form av skolväska, lämpliga idrottskläder, vattenflaska samt lås till skåpet.

Nytt om skolan
Nya pedagoger på skolan;

• Alfredo Herrera undervisar i spanska. Alfredo arbetar heltid och han kommer närmast från en tjänst på Navets skola.
  • Anna Sevilla undervisar i spanska, hon arbetar deltid två dagar i veckan.
  • Christian Lehmann Gisler undervisar i tyska och han arbetar halvtid på skolan.
  • Veronica Phersson undervisar i bild och form, och har tidigare arbetat hos oss på Kunskapsskolan.

Alla fyra är legitimerade lärare i respektive ämne.

• Melker Bååth är lärarassistent och arbetar med uppdrag i alla ämnen.
  • Tillbaka från föräldraledighet är även Madelene Jacobsson, som undervisar i NO-ämnena.

Skolan startar måndag den 23 augusti klockan 09.30 för år sju, åtta och nio. År sex hälsas välkomna 09.40 på tisdag den 24 augusti.

Hjärtligt välkomna till oss på Kunskapsskolan och välkomna tillbaka blivande år sju, åtta och nio!

Kontakta mig gärna om ni har några frågor. Mitt telefonnummer är 070-6457018.

Jag ser fram emot ett framgångsrikt läsår och ett givande samarbete!

Hälsar er Rektor,
Mats Barlow