Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

December 2021

Det lackar mot Jul! Det är redan Lucia och julstöket har satt igång. Det har varit en händelserik termin och vi har fått möjligheten att arbeta relativt ostört med tanke på pandemin. Smittläget känns dock lite oroväckande och de senaste veckorna har nya rekommendationer och restriktioner dykt upp. I skrivande stund är det ungefär 140 elever sjukanmälda. Att så många varit sjukanmälda samtidigt, har jag aldrig varit med om tidigare. Det verkar som att influensan dragit igång och är det så att man är sjuk eller känner av symptom, är det viktigt att göra ett PCR test. Meddela skolan om resultatet är positivt! Jag påminner också om att det är karantän som gäller om någon i familjen testat positivt för covid-19.

Jag har haft förmånen att vara idrottslärare för år åtta några fredagar den här terminen. Jag har mött en härlig inställning och mycket kämpaglöd! Kul och intressant att som rektor få ta del av undervisningen ur ett pedagogperspektiv.

Nobelmiddag var det i fredags. Bordsplacering i matsalen och maten serverades av vår skickliga personal. Underhållning med skönspel och skönsång framfördes av vår eminenta personalkvartett.

På fredag den 17 december är eleverna lediga och vi sätter då betygen som förhoppningsvis delas ut på tisdag den 21 december om vi hinner med det administrativa arbetet.Skulle vi inte hinna få färdigt allt arbete med betygen till tisdagen kommer vi att skicka ut dem via post. Då det föreligger rekommendationer att hålla avstånd när vi kan och undvika större samlingar, har jag fattat beslutet att vi har avslutningen den 22 december digitalt. Eleverna kopplar upp sig från hemmet basgruppsvis och det kommer att finnas en länk till avslutningsfirandet som eleverna får av sina handledare. Start 09.30.

Vårterminen startar tisdag den 11 januari klockan 09.30. Observera att idrottsprofilerna startar tisdag den 18 januari.

Tack för denna termin!

God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag er alla!

Hälsar
Mats Barlow