Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Januari 2022

Hej och god fortsättning på det nya året!

Vi hoppas nu att det varit en skön vila under helgerna och att alla kommer utvilade och taggade tillbaka till skolan. För ungefär 100 elever är det sista terminen i grundskolan som påbörjas. Nu skall vi se till att knyta ihop alla säckar och förbereda oss på ett bra avslut.

Jag har ägnat jullovet till att gå igenom elevernas studieresultat, vilket jag alltid gör mellan terminerna. Det är oftast en ganska trevlig läsning men jag måste nu säga att jag är lite besviken på resultaten i årskurs åtta. Totalt sett ligger vi inte på den nivå jag förväntat mig. Många elever presterar inte på den nivå de kan och bör ligga på. Det finns en liten tendens att inte vilja “plugga”. Det är flest pojkar som har lite av den inställningen. Jag tänker nu tillsammans med personalen göra allt vad vi kan för att öka motivationen och peppa eleverna. Se till att normen i skolan skall vara arbete och inte vila. Det är viktigt att alla föräldrar talar med sina barn om vikten av att det är skolarbete som gäller under skoltid.

Det räcker givetvis med att göra så gott man kan men en del gör inte det.

Jag hade tänkt att bjuda in till föräldramöte kring ämnet “fokus på min egen utveckling” men som det ser ut nu sätter restriktionerna stopp för det. Vi kommer att arbeta med och peppa eleverna och även samtala med er vårdnadshavare om vi anser att det behövs lite mer fokus på skolarbete. Jag återkommer till eventuellt kommande möten kring ämnet.

Restriktioner börjar nu tillhöra vardagen och vi medarbetare på skolan kommer enbart att arbeta via fjärr när det gäller våra möten och även de möten som skall ske med er. Vi tar under januari månad inte emot några externa besök på skolan, det är jag som rektor som avgör om och vilka möten som måste ske fysiskt på skolan. Undervisningen kommer att ske som vanligt men vi skall fortfarande vara försiktiga genom att ta vårt ansvar kring att hålla avstånd så gott det går, tvätta och sprita händerna och framförallt stanna hemma vid symtom eller sjukdom som halsont, förkylning och feber.

Alla hjärtligt välkomna tillbaka till en ny termin! Nu går det mot ljusare tider, på alla sätt, hoppas vi!

Hälsningar er rektor
Mats